Nyre stent bivirkninger

Urinproblemer

Nyrerne forbinder blæren med et lille rør kaldet et urinleder. Nogle medicinske tilstande, såsom nyresten, kan forårsage en obstruktion i nyren eller urinlægen. Nyrestenter, også kaldet ureterale stenter, er tynde, fleksible, hule rør anbragt i urineren for at omgå obstruktionen og tillade passage af urin. Den ene ende af stenten åbner i nyren og den anden ende åbner ind i blæren. Stenten er ikke permanent — urologen fjerner den efter hindringen er løst. Fremgangsmåden er forholdsvis sikker, men nogle bivirkninger eller komplikationer kan forekomme.

Blødende

De mest almindelige bivirkninger forbundet med en nyrestent er urinrelaterede. Den enkelte kan føle et øget behov for at urinere. Det hyppige behov kunne også føle sig presserende. Blod kan ses i urinen. Efter vandladning vil trang til at urinere måske ikke falde. Ifølge Bristol Urological Institute forbedres disse symptomer efter stentfjernelse.

Migration

Efter anbringelse af stenten kan nyren bløde. Blæren kan også bløde en lille mængde. Blødningen skyldes irritation forårsaget af stentplacering og løses normalt hurtigt. I sjældne tilfælde kan blødningen være alvorlig, hvilket kræver operation for at reparere skaden.

Infektion

Stenten kan nogle gange bevæge sig ud af sin position. Røret kan spole i nyren eller i blæren. Hvis stenten migrerer og punkterer gennem blærens eller uretervæggen, kan yderligere organer i bækkenet opleve skade. Kirurgi er nødvendig for at reparere skaden.

Smerte

Placeringen af ​​nyrestenten kan forårsage infektion. Nyren er den mest almindelige placering for en stent-relateret infektion. Ifølge Royal College of Radiologists er antibiotika sædvanligvis effektive til behandling af nyreinfektionen.

En urethral stent kan forårsage smerte eller ubehag i blæren eller i nyrerne. Nyre smerte er ofte følt i ryggen eller på siden.