Liste over ikke-fiber fødevarer

Oversigt

Fiber er en vigtig del af din kost, der primært stammer fra korn, frugt og grøntsager. Med visse midlertidige eller kroniske fordøjelsessygdomme kan din læge dog råde dig til at følge en kost med lavt fiberindhold. Ved at reducere mængden af ​​fiber i din kost begrænser du mængden af ​​ufordøjet materiale i tarmene, hvilket typisk reducerer mængden af ​​afføring der produceres. En lav-fiber diæt nødvendiggør at begrænse dit forbrug af grovfoder og øge dit indtag af ikke-fiber eller lavfibre fødevarer.

Fisk og skaldyr

Fisk og skaldyr, herunder tun, laks, sværdfisk, kuller, flounder, tunge, helleflynder, abborre, krabber, rejer, muslinger og østers, indeholder ingen kostfiber ifølge USDA National Nutrient Database. Disse fødevarer giver dig en koncentreret kilde til diætprotein, kalium og andre mineraler og vitaminer.

Røde Kød

Røde kød, herunder oksekød, kalvekød, svinekød og lam, tilføj ikke grovfoder til din kost, rapporterer USDA National Nutrient Database. Mange frokoster og delikatesser, frankfurter og pølser indeholder heller ikke kostfibre. Kontrollér ernæringsmæssige oplysninger for at være sikker på forarbejdet kød, indeholder ikke tilsat fiber. Røde kød giver dig fuld protein, vitamin E, B-kompleks vitaminer, kalium, jern, magnesium og zink. Vælg magre udskæringer af rødt kød for at reducere mængden af ​​mættede fedtstoffer og kolesterol forbruges med disse fødevarer.

Fjerkræ og æg

Fjerkræ, herunder kylling, kalkun og and, indeholder ingen kostfiber. Æg indeholder også ingen kostfiber. Fjerkræ og æg er en rig kilde til kostholdige protein-, kalium- og B-kompleks vitaminer i din kost. Ikke forbruge fjerkræhuden reducerer mængden af ​​fedt pr. Portion betydeligt.

Mælk og mejeriprodukter

Mælk, ost, yoghurt, smør, flødeost, is og frosne yoghurt indeholder typisk ingen kostfiber, ifølge USDA. Vær opmærksom på, at produkter som yoghurt eller is med frugtstykker indeholder variable mængder kostfibre. Mælk og mejeriprodukter giver dig fuld protein, calcium, fosfor og kalium. Fortificeret mælk indeholder også vitaminerne A og D. Hele mælkeprodukter indeholder også høje fedtkoncentrationer. For at begrænse mængden af ​​fedt og kolesterol i din kost, overveje ikke fedtfattig eller fedmælkprodukter.

Klar bouillon og bouillon med kød, men ingen grøntsager indeholder ingen kostfiber. Klare gelatine desserter indeholder også ingen kostfiber. Høj vandindhold i disse fødevarer kan hjælpe dig med at holde op med dit væskeindtag, især hvis din medicinske tilstand forårsager diarré.

Bouillon og gelatine

Klare drikkevarer, herunder vand, te, kaffe, sodavand, tranebærsaftcocktail og visse mærker frugtdrikke indeholder typisk ingen kostfiber, noterer USDA. Frugt og grøntsagssaft indeholder imidlertid variable mængder fiber. Tal med din læge om, hvorvidt frugt og grøntsagssaft er tilladt på din fiber med lavt fiberindhold.

Klar Drikkevarer