Lav-carb diæt menuer & mad forslag

Oversigt

Valg af lavkarbon menuer og valg af anbefalede fødevarer hjælper med at strømline overgangen fra din tidligere spisestil til en lav-carb livsstil. Low-carb kogebøger og de vigtigste reducerede kulhydrater kostvaner, herunder Atkins, Carbohydrate Addict’s Diet og South Beach Diet tilbyde testede opskrifter med carb tæller beregnet for dig. Du ved, hvilke slags fødevarer du tilfredsstiller mest. Brug den viden til at vælge en række måltider, du finder tilfredsstillende.

Morgenmad

Medmindre din læge råder ellers, tillader de fleste lav-carb diæt hele æg og en række kød og oste. Morgenmad valgmuligheder omfatter omeletter, bacon og æg, quiche uden skorpe, peber, asparges, spinat og tomater i moderation. Koldt plader med grøntsager, røget laks, fisk og skaldyr, fjerkræ eller koldt stykker giver variation til et varmt vejr morgenmad eller brunch. Du kan også lave dine egne pandekager og muffins fra lav-carb-bageblandinger. Smoothies lavet af vallepulver giver en ændring fra æg og kød. Frugter med de laveste carbs omfatter jordbær, blåbær og cantaloupe. Tilføjelse af disse sparsomt til smoothies giver smag og variation til lav-carb morgenmad. Protein smoothies tilbyder en bekvem løsning, når du er på farten, eller hvis du ikke kan lide morgenmad.

Frokost

Roll-ups lavet i stærke salatblade, såsom romin eller smørsalat, tilbyder et alternativ til sandwicher lavet af brød. Disse fungerer godt til en hjemme eller frokost. Sikring af dem med tandstikkere eller en serviet hjælper dem med at gøre dem nemme at spise for hånd. Enhver lavkarbonfyldning, såsom tun, cashew kyllingesalat, rostbiff, reksalat, ægsalat eller blandet ikke-stivelsesholdige grøntsager såsom broccoli, Courgette og rød paprika, fungerer godt i en roll-up for at give dig en wrap sandwich på farten. Tilsætning af humus, oliven eller avocado til vegetarisk wrap hjælper med til at gøre det mere påfyldning.; Grøn salater med dit valg af protein gør et sundt lav-carb frokost valg. At holde salat med lavt carb betyder at springe croutoner og stivelsesholdige grøntsager, såsom gulerødder, majs, ærter og kartofler. Det er også vigtigt at tjekke og tælle kulhydraterne i salatdressinger. Nogle dressing valg kan have for meget sukker til at arbejde godt med dine lav-carb mål. Kremfulde dressinger som gudinde, ranch og bleuost har generelt lavere kulhydrater og mindre sukker.

Aftensmad

En hurtig lav-carb-middag involverer grillet protein, såsom fisk, kød eller fjerkræ, og en lille salat og en side af lavt kulhydratgrøntsager, såsom asparges, courgette eller artiskokker. Grillet økologisk mørbrad med serveret med blomkålblomst som en Mos kartoffelstatning og sauteret spinat med mandler skaber en attraktiv og tilfredsstillende middag, der er god nok til at dele med en person, der ikke har lav carb-diæt. En grillet kyllingebryst med salsa serveret over en salat med strimler af jicama, en sød , Crunchy root vegetabilsk, gør en krydret taco salat erstatning. “The Everything Low-Carb Cookbook” omfatter seared tun steker med sauce lavet af kokosmælk og wasabi, en slags varm peberrod. For et komplet måltid parrer det godt sammen med krydret kål, klædt med riseddike, mens dampet broccoli med en tamari-ingefærsauce giver en række smagsoplevelser til en middag på lyssiden. Tamari, en sojabaseret sauce kombineret med frisk citronsaft og revet eller pulveriseret ingefær giver en smagfuld smag.

Snacks og slik

Low-carb snackbarer gør et praktisk valg. Læs etiketterne, da nogle lavcarbonprodukter indeholder sukkeralkoholer som malitol, der kan have en afførende virkning og kan forårsage oppustethed, gas og andre ubehag for nogle mennesker. Robert C. Atkins anbefalede macadamia nødder til en Atkins snack – Atkins dietten tillader nødder efter den indledende to ugers induktionsfase. Mandler og valnødder virker også godt for low-carb snacks. Nødder hjælper med at tilfredsstille appetitten på grund af protein og fedtindhold. Det er vigtigt at tælle alle snacks og det nøjagtige antal nødder og holde styr på, eller snacking kan spore din lavcarbonudvikling. South Beach Diet tilbyder lav-carb dessertopskrifter baseret på ricottaost. Usødet kakaopulver, citron eller smagsekstrakter blandet med ricottaost og kunstigt sødemiddel kombinerer godt til en lav-carb dessert. Disse ørkener gør en tiltalende behandling serveret kølet i individuelle dessertbriller.