Hjem retsmidler for bell parese

Oversigt

Bells parese er en lammelse i musklerne på den ene side af ansigtet forårsaget af beskadigelse af kranialnerven, der styrer musklerne i ansigtet. Nerves betændelse kan opstå på grund af en virus, men årsagen er ofte ukendt. Ofte løser Bells parese uden medicinsk behandling. Symptomerne vil gå væk inden for et par uger til måneder i omkring 60 til 80 procent af de personer, der er ramt af tilstanden, ifølge MedlinePlus. Nogle behandlinger som antivirale lægemidler eller kortikosteroider kan hjælpe med at lette trykket, men kan ikke øge tilbagegivelsen af ​​tilstanden. Hjemmebehandlinger kan lindre symptomer og ubehag forårsaget af Bells parese.

Øjenbeskyttelse

På grund af lammelsen eller svagheden i ansigtsmusklerne kan nogle personer opleve problemer med at blinke eller lukke øjet helt. Øjnene kan også tørre ud på grund af et fald i tåreproduktionen. Foranstaltninger til beskyttelse af øjet hjælper med at behandle tilstanden. Ved hjælp af et øjenplaster vil øjet beskyttes mod skade, hvis det ikke lukkes korrekt. Nogle personer kan bære øjenplaster om natten, ifølge Academy of Family Physicians. Andre muligheder for at lukke øjet omfatter lukning af det med jævne mellemrum med en finger eller tapning af det lukkede. Brug solbriller når det er udendørs, hjælper med at beskytte det mod hårdt sollys. Anvendelse af øjendråber eller salve for at øge fugtigheden lindrer ubehag for at tørre øjnene og hjælper med at vaske ud snavs.

Varmeterapi

Anvendelse af varme til ansigtet kan hjælpe med at behandle Bells parese. Ved hjælp af en varmepude, der er indstillet til en lav indstilling eller opvarmede gelpakker, hjælper det med at lindre hævelse i den berørte nerve og kan hjælpe med at lindre smerter. Fugtig varme, som en varm, våd vaskeklud kan også hjælpe. Nogle personer oplever smerte bag øret med Bells parese og varmeterapi kan hjælpe med at stoppe dette ubehag. Massering af området efter varmen kan også forbedre omsætningen til de ramte muskler.

Fysisk terapi

Brug af fysisk terapi på ansigtsmusklerne kan hjælpe med at stimulere den berørte nerve og hjælpe med at forbedre eller opretholde muskeltonen, ifølge National Institute of Neurological Disorders and Stroke. Ud over at øge blodgennemstrømningen kan massage ansigtsmusklerne hjælpe med at slappe af ansigtsmuskler indgået af Bells parese. En terapeut kan også foreslå øvelser til ansigtsmusklerne for den enkelte at øve sig hjemme for at opretholde musklernes tone.