Hvordan virker albuterolsulfat?

Indikationer

Albuterolsulfat er en medicin, der primært anvendes til behandling af bronkospasmer til patienter med obstruktiv luftvejssygdom som astma. Det er godkendt til patienter 2 år og ældre, ifølge National Institute of Health. Albuterolsulfat findes i flere forskellige former: aerosol, opløsning til forstøver, sirup og tabletter, ifølge “Lippincott’s Nursing Drug Guide”. Albuterol er mest anerkendt af mennesker, når det bruges som astma-redningsmedicin i sin inhalatorform. Kliniske forsøg indikerer, at patienter, der modtager inhaleret albuterolsulfat til behandling af bronkospasmer, har forbedret respirationsfunktion inden for 5 minutter (SeeReferences2). Albuterol sulfat bruges også til at forhindre motion induceret bronkospasme, indåndingsformen af ​​medicinen er taget 15 minutter før træning (SeeReferences1). Oralt albuterolsulfat har en 30 minutters indtræden, mens inhaleret albuterolsulfat har en 5 minutters indtræden (SeeReferences1). Derfor anvendes inhaleret albuterolsulfat under akutte episoder af bronchospasme. En umærkelig anvendelse af albuterolsulfat er ved behandling af hyperkalæmi hos dialysepatienter (SeeRefernces1). Den nøjagtige virkningsmekanisme er uklar, men der er mistanke om ekstracellulær shunting af kalium (SeeReferences2).

Drug klasse og terapeutiske handlinger

Albuterolsulfat er en beta2-selektiv adrenerg agonist med sympatomimetiske virkninger. Beta2-adrenerge receptorer er nervesynapser, som når stimuleret frigivelse af epinephrin. Adrenerge agonistmedicin stimulerer disse særlige receptorer, som primært findes i bronchial (lung) glat muskel. En anden effekt af beta2 adrenerge agonister er på enzymet, som konverterer adenosintrifosfat (ATP) til adenosinmonophosphat (AMP) (SeeReferences2). ATP og AMP spiller en rolle i kroppens inflammatoriske respons. Beta-adrenerge agonister som albuterolsulfat forstyrrer dette respons, hvilket reducerer kroppens evne til at reagere på allergener. Dette er vigtigt for at bidrage til at mindske inflammation i luftvejene, inflammation følger ofte med bronkospasme med obstruktiv luftvejssygdom. Virkningerne af albuterolsulfat er afhængige af dosis. Lavdosis forårsager bronkodilation og vasodilation i muskel, mens højere doser har større sympatomimetiske virkninger som takykardi (hurtig puls). Et sympatomimetisk lægemiddel er et, der stimulerer det sympatiske nervesystem. Stimulering af dette system forårsager hurtig hjertefrekvens, dilaterede elever, svedtendens og øget respirationsfrekvens – symptomer svarende til dem, der opleves under kamp- eller flyvningsreaktioner. De sympatomimetiske virkninger af albuterolsulfat er vigtige, fordi nogle patienter oplever betydelige kardiovaskulære symptomer som takykardi, Forhøjet blodtryk og uregelmæssige hjerterytmer efter at have taget medicinen. Andre negative virkninger er angst, rastløshed, tremor og svaghed.

Advarsler

Albuterolsulfat bør tages som anvist. Øgede doser og hyppighed kan føre til paradoksal bronkospasme, der kan være livstruende, ifølge National Institute of Health. Alvorlige kardiovaskulære bivirkninger kan også forekomme med overdreven brug. Nogle patienter kan opleve kardiovaskulære virkninger under normale doseringsregimer, især ved første brug af nye inhalationsbeholdere. Astmasymptomer må ikke forbedres ved anvendelse af albuterolsulfat. Patienter bør søge lægehjælp, når der er behov for mere end foreskrevne doser af albuterol, eller når symptomer på bronchospasm og respiratorisk kompromis vedvarer efter behandling.