Hjemme retsmidler for en løbende næse og kløende øjne

Oversigt

Nasal dræning og øjen kløe er almindelige symptomer på allergier, herunder sæsonmæssige eller kæledyr allergi. Andre mulige årsager til disse symptomer er eksponering for irriterende stoffer som røg eller støv og forskellige andre sygdomme. En person med kendte allergier eller følsomheder over for visse organismer bør undgå disse ting for at minimere næsedråber og øjenkløe. Hjem retsmidler kan være effektive til at lindre nogle af ubehag fra disse symptomer, men de er ikke tilbøjelige til at helbrede årsagen.

Saltopløsning

Saline opløsning kan behandle både en løbende næse og kløende øjne. Denne løsning købes over-the-counter i form af næsespray, næsedråber eller øjendråber. Det kan også laves hjemme ved at blande salt med varmt vand, men hjemmelavet saltopløsning bør ikke anvendes i øjnene, ifølge Food and Drug Administration. For at tilberede en hjemmelavet saltopløsning blandes 1 tsk. Salt med en kop varmt vand. Brugere kan administrere næsespray så ofte som nødvendigt for at hjælpe med at skylle næsen af ​​irritationer og slim.; University of Maryland Medical Center eller UMMC foreslår at bruge et nasal vandingsværktøj, der ofte kaldes en netpotte. Neti potten bruges til at hælde saltvand i et næsebor, mens du sætter den anden i, og derefter lader opløsningen løbe tør for næsen. Salinsprøjt eller -dråber kan indsættes i næseborene og derefter få lov at løbe ud. Øjedråber anvendes som flasken indikerer, hvilket typisk er en eller to dråber pr. Øje flere gange hver dag.

Fukt luften

Tør, varm luft kan forværre en løbende næse og kløende øjne. En rumfugter, der skaber varm eller kølig tåge, kan køres ofte for at forbedre disse forhold. UMMC foreslår at tilføje nogle æteriske olier til luftfukteren for at forbedre næsestop. Dette omfatter eucalyptus eller pebermynte olier.

Væskeindtag

Øget væskeindtag kan hjælpe med at udtømme slimdræning, siger MedlinePlus. Næsten enhver væske er gavnlig, men nogle te eller varme opløsninger kan give lindring af andre symptomer, herunder overbelastning, hoste eller ondt i halsen, hvis disse symptomer er til stede. Urtete lavet med citron og honning kan skære slim og berolige ondt i halsen. Varm suppe bouillon giver væsker såvel som afgiver damp, der vil løsne næsestop.

Antihistaminer

Når allergier er årsagen til en løbende næse og kløende øjne, kan en person tage et antihistamin, siger MedlinePlus. Dette lægemiddel blokerer produktionen af ​​histamin, et kemikalie produceret i kroppen, når allergener er til stede. Dette lægemiddel kan forbedre begge symptomer midlertidigt.