Maneter sting bivirkninger

Vandmænd er et begreb, der bruges til at beskrive en række marine væsner, der besidder lange tentakler og en gennemsigtig krop. Der er fire hovedtyper af maneter – løve mane, portugisisk krigsherre, havnål og havtvamp. Kvastens tentakler indeholder stikkende celler, der kan forårsage væsentlig skade på mennesker og andre dyr. Maneter sting bivirkninger hos mennesker varierer baseret på den type vandmænd en person kommer i kontakt med.

Efter at være stablet af en geléfisk, kan patienter udvikle et rødt, irriteret udslæt på stingstedet. En sting fra en sønål resulterer generelt i milde hududslæt symptomer. Patienter, der er stødt af løve manen, havets hvep eller portugisiske krigsmand, kan udvikle alvorlige udslæt symptomer, der kan omfatte blærer, smerter eller hævelse nær stingstedet. Visse patienter kan også opleve fornemmelser af brænding eller stikninger, der strækker sig ind i huden omkring stingstedet. Disse bivirkninger kræver øjeblikkelig lægehjælp og kan vare i flere dage.

Et vandmandssting kan forårsage bivirkninger af muskelkramper hos berørte patienter, ifølge Medline Plus, en medicinsk informationswebside understøttet af National Institutes of Health. Muskelkramper kan være ubehageligt og kan fortsætte i flere timer, indtil maneteret bliver behandlet.

Patienter, der er stukket af en maneter, kan opleve bivirkninger i maven inden for få minutter af skade. Disse maverelaterede bivirkninger kan omfatte kvalme eller opkastning, som kan opstå i forbindelse med diarré. Visse patienter kan også udvikle feber eller begynde at svede voldsomt. Patienter, der udvikler nogen af ​​disse manuelle bivirkninger, bør så hurtigt som muligt henføres til en akut lægehjælpsklinik eller hospital.

Åndedrætsbesvær kan opstå hos patienter, der er stukket af havets hvep eller løve maneletter, ifølge Drugs.com, en peer-reviewed medicinsk information hjemmeside. Åndenød eller hvæsen kan også forekomme i forbindelse med ubehag i brystet. Disse potentielt livstruende bivirkninger af et vandmandssting kræver nødhjælp.

Et sting fra en portugisisk krigsherre, havnet eller søvande kan forårsage hjerterelaterede bivirkninger. Inden for få minutter efter at være stablet, kan en patient udvikle en unormalt langsom hjertefrekvens eller puls. Visse patienter kan også opleve brystsmerter i forbindelse med disse bivirkninger. Disse patienter kræver øjeblikkelig akut lægehjælp for at forhindre yderligere medicinske komplikationer.

Oversigt

Udslæt

Muskelkramper

Kvalme eller opkastning

Åndedrætsbesvær

Hjertefrekvensforstyrrelser eller brystsmerter

En patient, der er stablet af en maneter, kan blive usædvanlig svag, let eller svimmel. Disse maneter bivirkninger kan forårsage en berørt patient at kollapse, svage eller miste bevidstheden. En svær manetering kan forårsage midlertidig lammelse. Hvis nogen af ​​disse bivirkninger opstår, skal du straks tage den berørte patient til et nødrum.

Svaghed eller Bevidsthedstab