Liste over fiskeredskaber

Oversigt

Fiskelinjer er støbt til sport og til aftensmad, så længe der har været vand og fisk. Som hvert år skrider frem, udvikler redskaberne til fiskeri sig fra simpel garn på en pind til højteknologiske stænger og lokker. Værktøjerne til fiskeri varierer afhængigt af hvilken type fisk du har til formål at fange, men de omfatter generelt nogle almindeligt brugte varer.

Moderne Stænger

Fiskestænger består af en slank stang lavet af stærke men bøjelige materialer. Når det kombineres med en fiskelinje og hjul, giver stangen dig mulighed for at kaste din linje langt ind i vandet. Stænger varierer afhængigt af hvilken type fiskeri du planlægger at gøre og typisk klassificeres af deres handling (hvor langt det bøjer), styrke (strøm), koniske og lydhørhed. Stænger er typisk lavet af grafit eller glasfiber.

Fiskerespoler

Hjulet kombinerer med fiskestangen og giver dig mulighed for at spole i din linje. Dette giver dig mulighed for at trække i en fisk eller simpelthen rulle linjen ind for en anden kast. Hjulet sidder i et hjulsæde nær fiskestangens håndtag.

Typer af linie

Fiske linje giver dig mulighed for at kaste din krog og agn langt ud i vandet. Selv enkle snor kan bruges som fiskelinje, men de fleste fiskere bruger specielt designet snor til fiskeri. Størstedelen af ​​fiskelinien varierer i styrke afhængigt af hvilken type fisk du er lyst til, men den er også klassificeret ved elasticitet, “støbeevne” og synlighed.

Robuste ledere

Ledere er enten monafilament eller tråd, der er mere slidstyrke og tungere end fiskelinien alene. Lederen forbinder enden af ​​linjen med agn og krog. Det er vant til at beskytte din fiske linje og forhindre det i at bryde – eller blive bidt i halvdelen – mens du ruller i større fisk. En leder er ikke altid nødvendig, og det er typisk kun brugt, når der er bekymring for, at en fisk vil skabe nok kraft til at snappe din linje.

Krogen er det, der slynger fisken, så du kan rulle den ind. Fiskekroge er designet til at plyndre og forhindre fiskens mund, da den bider din agn. Hvis fisken ikke kan klare sig selv, kan du spille den, indtil den dæk, og derefter rulle den ind og gaff eller net den. Fiskekroge varierer i design, størrelse, form og materiale, afhængigt af hvilken type fisk du fisker på.

Flydninger og vægte bestemmer, hvor din krog aflejres i vandet. Der lægges vægt på fiskelinjen for at trække krogen længere hen til bunden for at dræbe fristende foran bundlevende fisk. Floats holder linjen tættere på overfladen, hvilket forhindrer hele linjen i at synke nedad. Hvor du placerer float på linjen, afgør hvor dybt vægten på linjen kan tage din kroge.

Bait varierer fra billige orme og fiskeæg til dyrere levende agn, såsom små levende fisk eller frøer. Bait kan også være så simpelt som en marshmallow eller en kornkorn. Lures varierer i pris og raffinement, de enten efterligner fiskens yndlings bytte eller er designet til at begrænse fiskens opmærksomhed med farve eller refleksion.

Fisk kroge

Flyder og vægte

Agn og lokker