Liste over anti-depression medicin

SSRI

Depression er en affektiv psykisk lidelse, der involverer følelser af tristhed og deprimeret humør, der kan eksistere i flere måneder eller år. Antidepressiva, lægemidler, som læger ordinerer til behandling af depression, øger hjernekommunikerende kemikalier kendt som neurotransmittere, hvilket øger kommunikationen mellem neuroner eller nerveceller i hjernen. Antidepressiva stoffer er kategoriseret efter hvilke kemikalier (r) de virker på i hjernen, især de neurotransmittere, der er ramt af antidepressiva, er norepinephrin, dopamin og serotonin. Således vælger en læge fra disse forskellige typer til at behandle en persons depression.

SNRI

Ifølge Medicine Net er selektive serotonin reuptake inhibitorer (SSRI’er) den mest foreskrevne type antidepressiva og producerer mindre bivirkninger end de ældre medicin. De virker ved at øge serotonin, specielt de hæmmer reabsorptionen af ​​serotonin, så mere serotonin er til stede for at hæve, påvirke og fremme positive følelser. Eksempler på denne klassificering er Lexapro, Zoloft, Paxil og Prozac.

MAOI’er og tricykliske forbindelser

Serotonin- og norepinephrinreaktionshæmmere (SNRI’er) stopper reabsorptionen af ​​norepinephrin og serotonin, og som følge heraf falder disse neurotransmitterniveauer ved en langsommere hastighed, hvilket hjælper med at stabilisere humøret. Prøvemedikamenter af denne type omfatter Effexor, Cymbalta og Pristiq. Disse antidepressiva producerer færre bivirkninger i forhold til ældre grupper af medicin.

De sidste to kategorier af antidepressiva, MAOI’er og tricykliske forbindelser er den gamle generation af antidepressiva. Monoaminoxidasehæmmere eller MAOI’er blev opdaget i 1952, men de anvendes ikke hyppigt i dag på grund af alvorligheden af ​​deres bivirkninger og interaktioner med andre lægemidler og fødevarer. Disse stoffer inhiberer enzymet, monoaminoxidase, som derefter øger niveauerne af neurotransmitterne. Eksempler på MAOI’er er Nardil, Parnate og Marplan. Tricykliske lægemidler inhiberer reabsorptionen af ​​alle tre diskuterede neurotransmittere i hjernen – serotonin, norepinephrin og dopamin. Desværre ligner denne gruppe MAOI’er, fordi den også er et ældre antidepressiv middel og har mange alvorlige bivirkninger, for eksempel kan en persons blodtryk og hjertefrekvens påvirkes. Nogle prøvemærker omfatter Adaptin, Elavil, Norpramin, Endep og Sinequan.