Hvordan virker kinesio tape?

Kinesio Tape

Kinesio tape er baseret på kinesiologi, videnskaben om anatomi, fysiologi og kroppsmekanik. Det er baseret på ideen om, at kroppen kan helbrede sig selv, hvis den er aktiveret med passende støtte. Du kan se det på skuldrene af olympiske volleyballspillere eller kalve i en forstæderløber. Brugen af ​​Kinesio tape indebærer tapning over musklerne for at minimere smerte og betændelse, slappe af trætte muskler, der lider af overanvendelse og for at støtte muskelbevægelsen. Tapingen er ikke-restriktiv og giver mulighed for et bredt udvalg af bevægelser, der er kritiske for atleter, der genopretter sig fra skade eller forsøger at undgå det. Den skal anvendes af en professionel, der er uddannet, og du kan selv anvende det, hvis du er blevet behørigt uddannet til at gøre det og kan nå og strække de relevante områder.

Fysisk proces

Hvis det bruges korrekt, kan du ikke engang føle det på din krop. Din fysioterapeut eller sportsmedicinspraktiker strækker din hud let for at påføre båndet. Til støtte anvendes båndet fra muskelens oprindelse til, hvor det indsættes. Til rehabiliteringsformål er den modsatte retning strækket og tapet. Målet er at hjælpe musklerne med at arbejde med korrekt biomekanik. Derudover hjælper båndet med korrekt blodgennemstrømning og lymfatisk dræning, yderligere rehabilitering af beskadiget muskel eller hjælper med at undgå skade.

Mentale proces

Udover at hjælpe med ordentlig kropsmekanik hjælper Kinesio tape også til atleter mentalt. Fordi båndet ikke binder, kan en atlet øve med det berørte område i sin fulde udstrækning. Og fordi området understøttes, bliver smerten ofte minimeret, hvilket gør atleten mindre bange for bevægelse. Desuden gør fjernelsen af ​​smerte eller frygt for smerte det muligt for atleten at slappe af og engagere sig fuldt ud i sporten.

Hvem kan bruge det

Kinesio tape blev først brugt over 25 år siden efter at være blevet udviklet i Japan af en kiropraktor, og har spredt sig hurtigt fra elite atleter til hver dag sports fans. Det skal anvendes korrekt for at være effektivt. Dens anvendelse er blevet noteret for at løse skulderproblemer, hovedpine, plantar fasciitis, gastrocnemius tårer og har næsten ubegrænset potentiale til at hjælpe med at rehabilitere og undgå muskelskade. Den indeholder ikke latex. Det kan bæres under svømning og badning og varer i tre til fem dage, før det er nødvendigt med retapning.