Hvordan virker azo piller?

Handlingsmåde

Azo er mærket for phenazopyridinhydrochlorid. Den er også tilgængelig under andre navne, herunder Uristat og Pyridium. Azo virker som et smertestillende middel i urinvejen, så det anbefales normalt til personer med urin ubehag fra en urinvejsinfektion (UTI) eller nylig kateterbrug. Den aktive bestanddel behandles hurtigt af nyrerne og udskilles derefter i urinen. I urinvejen giver det smertelindring ved at berolige slimhinden, selvom den nøjagtige mekanisme endnu ikke er kendt. Azo bekæmper ikke infektion, men lindrer snarere symptomerne på infektion eller andre former for urinirritation. Således er det nyttigt for ubehag i urinen på grund af en infektion, men vil faktisk ikke helbrede infektionen. Et undersøgelse fra 2004, der blev offentliggjort i tidsskriftet Annals of Family Medicine, viste, at kun 57 procent af de personer, der købte counter-the-counter (OTC) phenazopyridin, vidste, hvordan stoffet fungerede, og en undersøgelse fra 2003 i Journal of General Internal Medicine rapporterede, at sådanne personer har Mere end fordobler risikoen for at tage det i stedet for at søge lægehjælp.

Typisk brug af Azo

Azo Standard er tilgængelig som 95 mg piller, og instruktioner angiver, at det egentlige gøres, er to piller op til tre gange om dagen. En maksimal styrke version er også tilgængelig med 97,5 mg piller. Receptpligtig phenazopyridin kommer i 200 mg piller, og brugerne tager en pille ad gangen. Læger anbefaler ofte, at en patient tager Azo i de første to dage med antibiotikabehandling for at lette smerten og forbrænde, mens antibiotikumet træder i kraft. Pakningsanvisningerne og de fleste læger advarer mod at tage Azo i mere end to dage, da det kan dæmpe tilstedeværelsen af ​​et mere alvorligt problem.

Andre virkninger

Ud over at lindre urinvejssmerter har Azo en anden indlysende virkning: det forårsager en ændring i urinens farve. Den aktive komponent er et farvestof, og i koncentrationer, der skyldes at tage OTC eller receptpligtige niveauer, farver det urinen orange eller rødt. Farvestoffet kan også lække noget mellem eliminationer, så mange brugere bærer trusser eller mørkfarvede underbukser. På grund af denne farveændring er lægerne sædvanligvis ude af stand til at foretage en urinalyse på stedet. Den typiske urintest for et UTI involverer vurdering af urinens farve, hvilket ikke kan gøres, når Azo ændrer sin farve. Af denne grund anbefaler nogle eksperter at holde af med at tage Azo, når en person først oplever urin ubehag, indtil en læge kan foretage en diagnose. Hvis Azo gør en in-office test umulig, kan en læge sende urinprøven til en kultur for at afgøre, om E. coli eller en anden bakteriel synder er til stede. Lægen kan eller måske ikke være villig til at ordinere et antibiotikum, før testresultaterne er i.