Hjem retsmidler til at sænke blodsukkeret hurtigt

Protein

Sænkning af blodsukker er vigtigt, fordi når blodsukker er højt, kan der opstå betændelse og ødelægge væv. Diabetikere og personer med hyperglykæmi skal være opmærksomme på deres sukkerindtag og holde sukkeret i blodet på lave niveauer. Ifølge National Center for Complementary and Alternative Medicine kan visse fødevarer, vitaminer og endog træning reducere blodsukkeret hurtigt.

Dyrke motion

Spise fødevarer, der er højt i protein, kan hjælpe med at sænke blodsukkeret. Protein fødevarer omfatter animalske produkter, såsom kød, samt mejeri, som æg og mælk. Tofu er også en god form for protein. Ifølge en undersøgelse foretaget af University of Illinois Urbana-Champaign, udgivet af American Society for Nutritional Sciences i 2003, virker proteinfødevarer til næsten øjeblikkeligt at ændre kroppens reaktion på insulin.

Urter og krydderier

Forskning har vist, at motion hurtigt sænker blodsukkeret, ifølge en artikel offentliggjort i Science Daily. En undersøgelse ledet af Ronald Sigal, MD, fandt at aerob træning hurtigt reducerede blodsukkeret ved at bruge sukker i blodet til brændstofbevægelse og blodgennemstrømning. Undersøgelsen viste, at kombination af modstandstræning ved brug af vægte med aerob træning øgede kroppens evne til at sænke blodsukkeret. Ifølge Center for Disease Control kan træning i nogle tilfælde føre til hypoglykæmi eller for lavt blodsukker. Diabetikere bør kontrollere deres glukoseniveau før og efter træning og drikke væsker for at forhindre dehydrering.

Forskere ved University of California at Santa Barbara fandt ud af, at kanel virker for at balancere insulinniveauer i blodet. Kanel kan også sænke triglycerid og kolesterol. Ifølge University of Maryland Medical Center er andre plantebaserede lægemidler, der har vist sig at sænke blodsukkeret, fenugreekfrø, gymnema og ginseng.