Hvordan reproducerer influenzaviruset?

Oversigt

Influenza (influenza) er forårsaget af influenzavirus. Ifølge Centers for Disease Control (CDC) er 5 til 20 procent af amerikanerne inficeret af viruset hvert år, hvilket forårsager omkring 200.000 hospitalsindlæggelser og 36.000 dødsfald. Viruset angriber typisk åndedrætssystemet, hvor det kan forårsage en viral lungebetændelse i svære tilfælde eller ødelægge lungerne nok til at tillade udvikling af sekundær bakteriel lungebetændelse. Virusen overføres normalt ved dråbeinfektion, med nysen, hoste eller spyt. Beskidt materiale eller servietter og overflader kan også fungere som infektionsveje. Berøring af inficerede hænder til øjnene, munden eller næseborene overfører viruset til kroppen.

Hvordan viruset reproduceres

Influenzaviruset klæber til cellerne, der liner luftvejene ved hjælp af et specielt protein kaldet hæmagglutinin. Ved kontakt med cellerne trækkes viruset ind i cellen og kaster sin frakke. Det virale genetiske materiale (RNA) kommer ind i kernen i værtscellen og initierer replikationen af ​​viralt RNA og produktion af enzymer, som kapsler mekanismerne i cellen til frembringelse af andre viruskomponenter. Disse viruskomponenter indbefatter enzymer, der fremmer cellens virale dominans. De frembragte virale komponenter, der indbefatter genetiske materialer, enzymer og cellevægskomponenter, samles tæt på cellemembranen i infektive enheder. Disse frigives fra cellen, forlader cellen intakt eller frigives som cellen dør af viral aktivitet og udbrud. Modning af de infektive enheder finder sted, når de forlader cellen eller senere, da de flyder rundt i ekstracellulær væske. Store antal af virus produceres lige før udbredt ødelæggelse af cellerne i luftvejene. Således kan den inficerede person sprede viruset, før han faktisk føler sig syg. Typisk kan den inficerede person sprede infektionen fra en dag før til fem til syv dage efter symptomens begyndelse.

Forebyggelse og behandling

Vaccination er rygraden for forebyggelse. Vaccination gør det muligt for kroppen at opbygge tilstrækkelig immunitet for at forhindre en infektion eller en alvorlig infektion, hvis man opstår.; Korrekt hygiejne anbefales til yderligere at begrænse smittefordelingen. Korrekt dækning af ansigtet, når hoste eller nysen opmuntres, som det er bortskaffelsen af ​​snavsede servietter. Regelmæssig håndvask og brug af alkoholbaserede sanitetsmidler reducerer også smittefordelingen. Korrekt vask af snavset tøj og linned med regelmæssig håndvask under håndtering af sådant vasketøj reducerer chancerne for at kontakte infektionen blandt dem, der tager sig af de syge. Antivirale midler som Relenza, Tamiflu og amantadin anvendes til behandling af influenza. Disse reducerer sværhedsgraden af ​​sygdom, minimerer chancerne for komplikationer og forkorter sygdommens forløb.