Kombucha te bivirkninger

Oversigt

Kombucha te fremstilles ved at gærme flere arter af gær og bakterier sammen med sukker i sort te. Kolonien af ​​gær og bakterier kaldes en kombucha champignon, selvom det ikke er en svampe. Den resulterende te er blevet fremmet som et panacea for alvorlige tilstande som kræft, autoimmune lidelser og aldring, men der er ikke noget videnskabeligt bevis for disse påstande. Der er imidlertid tegn på alvorlige bivirkninger af kombucha te, herunder død.

acidose

Der har været mange rapporter om alvorlig acidose, som er en livstruende tilstand forårsaget af en unormalt stor mængde syre i kroppen, hos personer, der for nylig havde brugt kombucha te. I 1995 rapporterede centrene for sygdomsbekæmpelse og forebyggelse, at to kvinder blev hospitaliseret med alvorlig acidose efter at have drukket kombucha te, som de havde lavet dagligt i to måneder. En af kvinderne døde, og andens hjerte stoppede, men hun genvandt sig. En 22-årig hiv-positiv mand forelagt med mælkesyreose og døde inden for 15 timer efter at have drukket kombucha, som rapporteret i en 2009 “Journal of Intensive Care Medicine.”

Leverskade

Leverskader er en anden bivirkning forbundet med at drikke kombucha. Selvom fuldstændig leversvigt med døden er sjælden, er det ikke umuligt. Den 22-årige, der udviklede acidose og døde kort tid efter at have kørt kombucha-te, gik også ind i leversvigt. Mere generelt, ifølge det amerikanske kræftforening, opstår der leverskader i kombucha-drivere som gulsot. Som gulsot sætter ind, begynder din hud at blive gul, ofte efterfulgt af dine øjne og negle.

Blyforgiftning

Blyforgiftning er en anden risiko for kombucha-forbrug på grund af den måde, te ofte laves på. Ifølge American Cancer Society, hvis teen brygges i en gryde med keramik, blykrystal eller maling, vil sur te absorbere giftig bly fra puljen. Blyforgiftning har mange forskellige symptomer og er svært at diagnosticere, så du bør straks kontakte en læge, hvis du har mistanke om, at du måske har været udsat for bly.