Maksimale doser for vitaminer

Oversigt

Den maksimale dosis for et vitamin, der almindeligvis betegnes det tolerable øvre indtagsniveau eller UL, er den højeste mængde dagligt indtag af et bestemt vitamin, der anses for sikkert. Hver UL er fastsat af Food and Nutrition Board, som er en undergruppe af Institute of Medicine. Øvre niveauer er designet til at forhindre vitamin toksiciteter og er forskellige for hvert vitamin.

Vitamin A

Den øvre grænse for A-vitamin er fastsat til 3.000 mikrogram pr. Dag. Risikoen ved at indtage overskydende mængder af vitaminet omfatter leverproblemer, kvalme, opkastning, hovedpine, sløret syn, hudabnormiteter og nervesystemet. Colorado State University Extension konstaterer, at det ville være svært at forbruge denne mængde vitamin A gennem mad alene, men det er vigtigt at se vitamin A-mængder i multivitaminer.

Vitamin D

Forbrug af overskydende mængder af D-vitamin kan resultere i hyperkalcæmi, hvilket er en overskydende mængde calcium i blodet. For meget D-vitamin kan også forårsage kvalme, opkastning, øget tørst, hyppig vandladning og nyreproblemer. Den øvre grænse for D-vitamin er 50 mikrogram pr. Dag.

E-vitamin

Store mængder E-vitamin udgør den største risiko for dem, der har blodfortyndende medicin, fordi det kan medføre en øget risiko for blodblødning, ifølge University of Nebraska Institute for Natural and Agricultural Resources. Den øvre grænse er fastsat til 1.000 milligram pr. Dag, og det bemærkes, at overskydende mængder normalt kommer fra kosttilskud og berigede fødevarer.

C-vitamin

Fødevare- og næringsbrættet satte den øvre grænse for C-vitamin på 2.000 mg pr. Dag. C-vitamin er et vandopløseligt vitamin, hvilket betyder, at det ikke opbevares i kroppen. Men hvis du tager for meget på et tidspunkt, kan du opleve bekymrende symptomer. Overskydende mængder af vitamin kan forårsage diarré, oppustethed, nyresten, overbelastning af jern, nedsat tilgængelighed af vitamin B-12 og tab af tandemalje.

Otte B-vitaminer udgør den vitamin B-komplekse gruppe. Disse vitaminer omfatter thiamin, riboflavin, niacin, vitamin B-6, folat, vitamin B-12, biotin og pantothensyre. De fleste B-vitaminer forårsager ingen bivirkninger i høje mængder, og derfor har disse vitaminer ikke øvre grænser. De vitaminer, der har øvre grænser, er niacin, vitamin B-6 og folat. Den øvre grænse for niacin er 35 milligram. Overskydende mængder kan forårsage gastrointestinale problemer og rødme i ansigt og hals, som kaldes skylning. Den øvre grænse for vitamin B-6 er fastsat til 100 mg pr. Dag. Indtagelse over dette beløb kan forårsage skade på nerverne, hvilket kan resultere i unormale fornemmelser, som følelsesløshed og prikkende. Overskydende folat kan også forårsage skade på nerverne. Den øvre grænse er fastsat til 1.000 mikrogram pr. Dag.

Vitamin B-kompleks