Liste over fødevarer til sulfitallergier

Kød og skaldyr

Sulfitter anvendes i fødevareindustrien for at forhindre oxidation og fordærvelse af mad, bevare smag, kontrol bakteriel vækst og blegemiddelstivelse. Sulfitter metaboliseres af enzymet sulfitoxidase. Men ifølge American Academy of Allergy, Astma og Immunology er nogle mennesker enzymmangel, hvilket kan føre til sulfitintolerance eller allergi. En sulfitallergi kan forårsage astma, elveblødninger, mavesmerter, kvalme, opkastning, diarré, anfald, anafylaktisk shock, svimmelhed og hudsygdomme. Du kan klare en sulfitallergi ved at undgå sulfitter, svovldioxid, natriumsulfit, natriumbisulfat, kaliumbisulfat, sulfateringsmidler og svovlsyre, der alle angiver tilstedeværelsen af ​​sulfitter.

frugter

Delikød, hotdogs og pølser indeholder sulfitter. Fisk og skaldyr med sulfitter omfatter dåse muslinger, alle typer rejer, frosne hummer, tunger og tørret torsk.

Grøntsager

Tørrede frugter indeholder ofte sulfitter for at bevare deres farve. Frugtprodukter, der indeholder sulfitter, omfatter dåser, flasker og frosne frugtsaft, glaserede frugter, frugtplader og maraschino-kirsebær.

Bagværk

Grøntsagssaft, dåse og tørrede grøntsager, syltede grøntsager, instant kartofler, frosne kartofler og dåse tomatprodukter indeholder ofte sulfitter.

Pakket og øjeblikkelige produkter

Anvendelsen af ​​sulfitter i bagværk varierer afhængigt af producenten, så det er bedst at kontrollere ingrediensetiketter forud for køb af kommercielt fremstillede bagværk. Produkter, der kan indeholde sulfitter, omfatter kager, kiks, tærte, pizza skorpe og mel tortillas.

Flere bekvemmelighedsfødevarer indeholder sulfitter, herunder dåse supper, tørrede suppe blandinger, sovsblandinger, brød og smør blandinger, instant ris og pasta blandinger og almindelig og aromatiseret gelatiner. Krydderier med sulfitter er peberrod, relish, pickles, oliven, salatdressinger, vinvinegarer, syltetøj og gelé.

De fleste alkoholer har sulfitter, der produceres under fermenteringsprocessen. Øjeblikkelig te, tekoncentrater og cider indeholder også sulfitter.

Andre fødevarer, der kan have sulfitter, omfatter hvide og brune sukkerarter, der stammer fra sukkerroer, majssirup, ahornsirup, sojaprotein, majsstivelse, modificeret fødevarestivelse og shredded kokosnød.

drikkevarer

Yderligere fødevarer