Liste over fødevarer indeholdende det højeste kolesteroltal

Oversigt

Hvis du har højt kolesterol, har du en øget risiko for at udvikle hjertesygdomme, den største dødsårsag for både mænd og kvinder i USA. Du får kolesterol fra de fødevarer, du spiser, og din krop producerer også noget kolesterol. Undgå de fødevarer, der er højest i kolesterol, for at holde kolesterolet lavt. Kolesterol findes i fødevarer af animalsk oprindelse. Der er ikke kolesterol i grøntsager, frugter eller korn, medmindre animalske produkter tilsættes dem (som havregryn med smør eller frugtsalat med flødeskum).

Brains

Dyrhjerne betragtes som en delikatesse af nogle mennesker. Fordi hjernen er sammensat primært af fedt og kolesterol, er det ikke overraskende, at denne delikatesse har et meget højt kolesterolindhold. Dette omfatter oksekød, kalvekød, svinekød og lammehjerne, som spænder fra 3,100 mg cholesterol pr. 100 gram servering til oksekødshjerne, til 1352 milligram cholesterol pr. 100 gram servering til lamhjerne.

æg

I æg af kyllinger, kalkuner, vagtler, gæs og ænder findes kolesterol i æggeblommen. Tørret kylling æggeblomme indeholder 2335 milligram cholesterol pr. 100 gram servering. Hele æg er lidt lavere i kolesterol på grund af den tilsatte mængde æggehvide. Æg hvide er kolesterolfrie. Men du mister også meget af æggens ernæringsmæssige indhold, hvis du ikke spiser æggeblommen. Æg erstatningspulver indeholder 572 milligram cholesterol pr. 100 gram servering. Hele æg fremstillet ved stegning indeholder 547 milligram cholesterol pr. 100 gram servering, og hele frosne æg indeholder 432 milligram cholesterol pr. 100 gram servering.

Orgelkød

Lever og nyrer indeholder store mængder kolesterol. Braised kalvekød nyrer indeholder 791 milligram cholesterol per 100 gram servering. Simmerede oksekød nyrer indeholder 716 milligram cholesterol pr. 100 gram servering. Kyllingelever indeholder 563 milligram kolesterol pr. 100 gram servering. Levnedsmidler fremstillet af leveren, såsom pate, leverpølse og foie gras, er også højt i kolesterol. Andre organiske og forskellige kød, herunder milt, giblets og bugspytkirtel, er højt i kolesterol.

Fisk og fiskevarer

Fiskolie og kaviar er højt i kolesterol. Sildolie indeholder 766 milligram cholesterol pr. 100 gram servering. Kaviar indeholder i gennemsnit 588 milligram cholesterol pr. 100 gram servering. En 100 grams portion rejer, rejer eller kamoner indeholder 195 milligram kolesterol. Fiskeprodukter pakket i olie kan også være højt i kolesterol.

En 100 gram portion smør indeholder 215 milligram cholesterol. Oste er generelt højt i kolesterol, herunder Port de Salut, fontina, flødeost, gouda, gruyere og cheddar.

Mælk og mejeriprodukter

Mange fastfoodvarer, især morgenmadsprodukter indeholdende æg, er højt i kolesterol. Fastfood mange indeholder også usunde fedt og for store mængder natrium.

Fast Foods

Når fedt tilsættes under forarbejdning af frokostmad, øger det kolesterolindholdet. For at bestemme det nøjagtige cholesterolindhold, kontroller producentens ernæringsmæssige mærkning. Hvis du køber kød på en deli tæller, bør personalet være mere end glad for at vise dig ernæringsetiketten.

Toskallede skaldyr som østers, bløddyr og muslinger er relativt høje i kolesterol. Vilde østlige østers indeholder 105 milligram cholesterol pr. 100 gram servering.

Luncheon Meats

Skaldyr