Liste over æteriske olier og deres anvendelser

Lavendel

Æteriske olier er stærkt koncentrerede essenser stammer fra forskellige dele af aromatiske planter, herunder bark, blade og blomster. Olierne anvendes på en række måder, fra hudplejeprodukter til aromaterapi. Der er hundreder, hvis ikke tusindvis af æteriske olier til rådighed, og at vælge den bedste til dine behov kan være overvældende. Heldigvis er der en håndfuld almindeligt anvendte olier, der dækker de fleste af dine behov og kan findes let ved lokale heath-food butikker eller specialbutikker.

kamille

Lavendel er en af ​​de mest populære æteriske olier og har ofte en hovedrolle i alt fra hudlotion til pudefod til “grønne” husholdningsrensere. Lavendel fremmer ro og afslapning, især ved indånding. Det har også antiseptiske og antiinflammatoriske egenskaber ifølge Aroma Web, hvilket gør det til et godt middel til acne, eksem og andre hudproblemer.

Eucalyptus

Der er to typer kamilleolie, romersk og tysk. Esoteriske olier forklarer, at mens begge olier har beroligende egenskaber, er romersk kamille bedre til at behandle mental irritation, utålmodighed og PMS, mens tysk kamille er mere effektiv til behandling af irriteret hud. Begge typer fremmer overordnet fordøjelseshygiejne og kan hjælpe med at berolige en forstyrret mave.

Pebermynte

Eucalyptusolie har en meget tydelig, stærk aroma og kan bruges til at behandle en række lidelser, herunder hovedpine, influenzalignende symptomer og muskelsmerter. Når den anvendes i en fordamper, kan olien hjælpe med at åbne sinuspassager og lindre hoste, nysen og andre åndedrætssymptomer. For at lindre smerter og smerter, tilføj et par dråber til at massere olie eller badvand. Medline Plus advarer om, at eukalyptus kan være dødelig, hvis det indtages selv i meget små mængder og kan forårsage allergiske reaktioner, når de anvendes topisk. Det bør heller ikke bruges af personer med hjertesygdomme, højt blodtryk eller epilepsi.

Tea Tree

Pebermynteolie, med sin slikagtige aroma, er en stor sindstimulator, når den indåndes, fremmer mental klarhed og forbedrer fokus. Det virker også vidundere om hovedpine og mavesmerter. Denne olie er blevet brugt siden oldtiden i Japan og Kina, og kan have været brugt af egypterne allerede i 1000 f.Kr. ifølge esoteriske olier. Pebermynteolie kan være irriterende for huden og bør holdes væk fra øjnene.

Produceret kun i Australien er tea tree olie en meget stærk antiseptisk og antibakteriel æterisk olie. Tea tree olie kan bruges til at behandle svampeinfektioner såsom atleter fod og negle infektioner, lindrer kløe forårsaget af insektbid og kan fortyndes i en mundskyl til behandling af gingivitis eller dårlig ånde. Det er også en af ​​de få olier, der kan anvendes ufortyndet, selv om dette skal gøres med ekstrem forsigtighed, da det kan forårsage en reaktion hos dem med følsom hud.

Rose

Advarsler

Roseolie er en stor multifunktionsolie, men det kan være meget dyrt på grund af den vanskelige udvindingsproces. Det kan tage op til 60.000 roser at producere en ounce rosenolie, ifølge Rose-Works. “The Illustrated Encyclopedia of Essential Oils” af Julia Lawless anbefaler roseolie til behandling af eksem, depression, stress og symptomer på overgangsalderen og seksuel dysfunktion.

Anvend aldrig en ren æterisk olie direkte på din hud. Æteriske olier er ekstremt potente i deres ufortyndede form og skal tilsættes til bærerolie, såsom mandel, abrikoskerne eller olivenolie. Indsæt ikke æteriske olier. Hvis du lider af en eksisterende sygdom, skal du kontakte din læge, inden du bruger æteriske olier, da nogle kan interagere med medicin. Gravide kvinder og småbørn bør ikke bruge æteriske olier, medmindre de er under vejledning fra en læge.