Ingredienser i wrigleys ekstra tyggegummi

Oversigt

Extra er en sukkerfri gummi fremstillet af Wrigley. Folk over hele verden tygger Wrigley’s Extra for at nyde kombinationen af ​​tekstur og smag produceret af dets ingredienser. Wrigley’s Extra lister de ingredienser, det bruger til at gøre tyggegummiet på sin hjemmeside. Gum base, sødemidler, blødgøringsmidler og fyldstoffer, og smagsstoffer alle omfatter denne tyggegummi.

Gum Base

Wrigley’s Extra indeholder en menneskeskabt gummibase, produceret af kemikalier. Ifølge sin hjemmeside er formålet med denne base at binde ingredienserne sammen i en behagelig tekstur. Gum Base Company, en af ​​de største leverandører af tyggegummibase i verden, forklarer, at gummibase er et ikke-reaktivt stof uden næringsstoffer, der kombinerer elastomerer, harpikser, blødgørere, fyldstoffer og antioxidanter for at skabe en chewiness for smag at holde fast i.

sødemidler

Mens originale Wrigley sødtes med ægte sukker udvundet af planter, var Wrigley’s Extra specielt designet til at være sukkerfri og indeholder derfor kunstige sødemidler i stedet for sukkerarter. Et af de vigtigste sødestoffer, der anvendes i denne tyggegummi, er Acesulfame K. Ifølge Center for Videnskab af almen interesse indeholder Acesulfame K det kemiske methylenchlorid, som har vist sig at forårsage kræft hos mennesker sammen med mildere symptomer som hovedpine og kvalme . Der er en vis kontrovers over resultaterne af undersøgelser, der viser disse negative virkninger af Acesulfame K. En anden kontroversiel kemikalie, der anvendes til at sød Wrigley’s Extra er aspartam. En artikel i Washington Post med titlen “Aspartame Approval & & The Soft Drink Industry Aspartame Controversy” beskriver den tilsvarende omstændighed som aspartam, som også har vist sig at forårsage kræft i nogle undersøgelser, men menes også at have brug for yderligere forskning.

Blødgøringsmidler og bulkingmidler

Ud over tyggegummibase og sødestoffer indeholder Wrigley’s Extra Gum også blødgørere og bulkmidler. Disse omfatter ingredienser som maltitol, soribitol, xylitol og glycerin. Disse kemikalier hjælper tandkødet med at opretholde den rigtige tæthed. De er ansvarlige for at gøre tyggegummiet blødt og fleksibelt, så du kan tygge det, og sørg for, at det ikke suger for meget fugt.

aromaer

Wrigley’s Extra Gum leveres i mange forskellige mynte smag, herunder Spearmint, Pebermynte, Winterfresh, Classic og Supermint. Minsmagen kommer fra mintolie, der er fremstillet af bladene i mintplanten, der vokser i Mid- og Nordvest-USA. Spearmint og pebermynteolier destilleret fra disse planter kan kombineres med en række forskellige frugt- og kryddersmak, inden den sættes i tyggegummiet. Wrigley’s Extra kommer også i frugt smag, såsom jordbær banan, Berry Smoothie, Sweet Watermelon og Berry Pearadise.