Hvordan man fortæller forskellen mellem en sinus infektion vs allergier

Ansigtstryk og smerte

Både sæsonbestemte allergier og bihuleinfektioner kan få dig til at føle overbelastet og elendigt, og nogle gange er det svært at fortælle dem fra hinanden. Derudover er allergier og bihuleinfektioner forbundet, næseblokering forårsaget af allergier kan øge risikoen for bihuleinfektioner. Men mens bihuleinfektioner er et resultat af blokeret slim, der bliver smittet med bakterier, bemærker MayoClinic.com, at allergi er et resultat af, at dit immunsystem reagerer på et fremmed stof, såsom pollen, ved at frigive histaminer. Nogle vigtige forskelle mellem en allergi og en sinus infektion kan hjælpe dig med at skelne mellem de to.

Begyndelse og Varighed

Sværhedsgraden af ​​dine ansigtsmerter, hovedpine og følelse af tryk er nok den vigtigste faktor i at skelne sinusinfektioner fra allergier. Allergier forårsager normalt ikke så meget smerte og pres som sinusinfektioner gør. Ifølge Scott Murkin, M.D., en læge hos Doctor’s Express, en akutpasningsanlæg i High Point, North Carolina, kan du føle pres og smerte i din næse, kinder, pande og endda øvre tænder, når du har en sinusinfektion. Sommetider vil smerten og smitte spredes til dit indre øre. McKenzie Pediatrics, der ligger i Springfield-Eugene-området i Oregon, rapporterer, at hovedpine af en sinusinfektion har tendens til at blive gradvist værre over flere dage. Health.com anbefaler, at der tages overkøling for at afhjælpe symptomerne, men advarer om, at de ikke bør bruges i mere end tre dage på grund af risikoen for forværret overbelastning og forhøjet blodtryk og puls. Ifølge Murkin, hvis dine bihule symptomer varer længere end fire dage, bør du se en læge.

Feber, kropssår, kvalme

En anden måde at fortælle forskellen på allergi og sinus infektioner er at bemærke, hvordan de udvikler sig og hvor længe de varer. Ifølge McKenzie Pediatrics ser sinusinfektioner ikke bare pludselig ud af ingenting, de følger altid enten allergier eller en øvre respiratorisk infektion eller kulde, der har været til stede i mindst 10 dage. Health.com bemærker, at ubehandlede bihuleinfektioner typisk varer cirka to uger. I modsætning hertil bemærker Murkin, at allergier tendens til at være sæsonbestemt, og deres intensitet påvirkes af det lokale allergenantal.

Kløe

En anden forskel mellem bihuleinfektioner og allergier er, at kun bihuleinfektioner forårsager feber og kropssmerter. Med en sinus infektion, kan du også opleve en udtalt mangel på appetit eller føler sig kvalme. Murkin tilføjer, at du generelt vil føle dig mere syg og mere træt med en sinusinfektion, end du vil med sæsonbestemte allergier.

En kløende, løbende næse og kløende, vandige øjne — medicinsk kendt som conjunctivitis — er en indikation af allergisk rhinitis, også kendt som høfeber. De er ikke tegn på en sinus infektion, men hvis du lider af allergier, kan du have disse symptomer sammen med dine bihule symptomer.