Hvordan beregner lægen din forfaldsdato?

Naegels Rule

Den tid, der er hædret for din læge at tildele en forfaldsdato, er at tage den første dag i din sidste menstruation eller LMP, tæl tilbage tre måneder og tilføj syv dage. Hvis for eksempel den første dag i din sidste menstruation var 1. april, tæller du tilbage tre måneder til 1. januar, tilføj syv dage, og din forfaldsdato er 8. januar. Dette er kendt som Naegels regel, Healthline states. Der er problemer Med denne metode har mange kvinder ingen anelse om, hvornår deres sidste menstruationsperiode startede, især hvis deres perioder er uregelmæssige. Denne metode er også baseret på en “gennemsnitlig” menstruationscyklus på 28 dage og ægløsning på dag 14, hvilket ikke altid forekommer. Selv kvinder, der er regelmæssige, kan have en måned, hvor de ovulerede tidligere eller senere end forventet. For eksempel er en kvinde, der normalt ovulerer på dag 14, syg og ikke ægløsning til dag 21, hendes forfaldsdato vil være en uge senere, end Naegels Rule foreslår. En kvinde, der ovulerer tidligere end 14 dage, skyldes tidligere end datoen for Naegels regel tyder på.

Ultralyd

Ultralyd er langt den mest nøjagtige måde for din læge at beregne din forfaldsdato, især hvis det er gjort tidligt i graviditeten, omkring seks uger. Fosterudvikling er ret standardiseret på dette tidspunkt, inden for få dage ses gestationssækken først efter fem uger, æggeblommehalsen, som nærer barnet om fem og en halv uger, og udviklingen, føtalpolen , Om seks uger. Hjertefrekvensen fremgår normalt af seks og en halv til syv uger, siger den amerikanske graviditetsforening (APA). Mange kvinder har ikke tidlige ultralyd, medmindre de har problemer, såsom blødning eller har været assisteret Reproduktive teknologi procedurer såsom in vitro befrugtning. Mange første ultralyd er lavet omkring 18 til 21 uger, til vurdering af fostrets abnormiteter, ifølge March of Dimes. Læger kan dog bruge ultralyd i anden trimester til dato en graviditet inden for 10 til 14 dage nøjagtighed, Healthline stater.

Human Chorionic Gonadopin Levels

Human Chorionic Gonadopin, eller hCG, er et hormon produceret af moderkagen. Din læge kan lave en blodprøve for at kontrollere dine hCG-niveauer. HCG kan detekteres i blodet i fjerde uge af graviditeten eller ca. to uger efter embryoimplantation. Der er en bred variabilitet i hCG-niveauer fra 18 til 7.340 milli-internationale enheder pr. Milliliter (mIU / ml) i uge fem ifølge den amerikanske graviditetsforening, hvilket gør hCG-niveauer en upålidelig bestemmelse af nøjagtige datoer, selvom de tidlige niveauer Kan lade din læge finde en graviditet inden for en uge eller to.