Hjemme retsmidler til maveinfluenza og opkastning

Opkastning

Maveinfluenza er et fælles navn for, hvad læger kalder viral gastroenteritis, ifølge personalet på MayoClinic.com. Symptomer på maveinfluenza omfatter vandig diarré, mavesmerter, nogle gange feber og — selvfølgelig — opkastning. Desværre er der ingen effektiv behandling for maveinfluenza, men hjemmehjælpemidler kan hjælpe med at få en syg person til at føle sig bedre og forhindre en af ​​de mest almindelige komplikationer af maveinfluenza: dehydrering.

Mavesmerter

Selv om en række receptpligtige og over-the-counter-medicin retter sig mod opkastning, er de normalt ikke angivet til maveinfluenza, fordi opkastning spiller en vigtig rolle ved udvisning af viruset fra kroppen. American Academy of Pediatrics anbefaler at placere spædbørn og småbørn i deres maver eller sider for at mindske risikoen for at indånde opkastning i lungerne, hvor det kan forårsage infektion eller andre problemer, herunder kvælning. Det samme råd gælder for personer med neurologiske eller muskulære problemer, der forhindrer dem i at bevæge sig ind i disse positioner alene, når opkastning starter. Caregiverne bør opfordre patienterne til at skylle deres mund og endda prøve små sip af klart væske eller ischips efter hver episode. Hvis væsker synes at fremkalde opkast, skal patienten vente 30 til 60 minutter efter den næste episode, før man prøver at drikke igen. Mayo Clinic anbefaler også styring fri for faste fødevarer — især mejeriprodukter, fede fødevarer og højt krydret mad — samt koffein, alkohol og nikotin, indtil symptomerne falder, fordi disse kan gøre opkastning værre.

Feber eller feber

Maveinfluenza er ofte ledsaget af krampede mavesmerter, der kan være alvorlige under opkastning. Patienter kan forsøge at behandle counter-the-counter-midler som acetaminophen eller ibuprofen, men opkastning kan forhindre absorption. Mens en læge kan ordinere rektal eller andre former for ikke-orale medicin til smerte, tyder disse behandlinger på et andet problem end maveinfluenza. I særdeleshed, ifølge det amerikanske Academy of Family Physicians (AAFP), smerter, der kan lokaliseres til et enkelt sted eller område på maven, brændende eller skarp smerte, smerte ledsaget af andre symptomer end dem, der er beskrevet tidligere, og smerter ledsaget af Blodig opkast eller afføring bør vurderes af en læge. For andre former for smerte, har patienterne fordel af hvile eller en varmepude, der anvendes i henhold til producentens anvisninger.

Opretholdelse af hydrering

Selvom feber ikke altid ledsager maveinfluenza, opkastning er hårdt arbejde og ofte forlader den syge føler sig varm og svedig. Mennesker med maveinfluenza skal klæde sig i lette åndbare tøj og ændre efter behov. Plejere kan tilbyde et lunkent bad eller for patienter, der er for syge til at forlade sengen, bader den syges ansigt, arme, nakke og bryst ved sengetøjet ved hjælp af et bækken af ​​køligt vand og en ren vaskeklud eller badesvamp. Plejepersonale bør også holde vaskbare bomuldsdæpper ved sengetøjet, fordi patienter ofte vacillate mellem at føle sig feberiske og føle sig afkølet. Bemærk: Disse tæpper og andre genstande fra sygehuset kan inficere andre, så de skal vaskes, før de returneres til husholdningsbrug.

Dehydrering udvikler sig hurtigt, især hos unge børn og ældre, så omsorgspersoner bør rette deres indsats for at genopbygge tab. For voksne og ældre børn anbefaler centrene for sygdomsbekæmpelse og forebyggelse klare væsker som vand, bouillon og frugtsaft. For yngre børn bør plejere fortynde bouillon og saft, fordi fuldstyrke-versioner kan udløse yderligere væsketab og diarré. Yngre børn må ikke tolerere rent vand, plus det mangler elektrolytter — hvoraf yngre børn har mindre at spare. Gode ​​valg for alle, ifølge AAFP, omfatter sportsdrinks, oral rehydrering løsninger som Pedialyte og klar sodavand. Dårlig valg omfatter koffeinholdige drikkevarer som colas, kaffe og te, fordi disse faktisk kan forværre dehydrering.