Mandlige fordele ved dhea kosttilskud

Oversigt

DHEA, der er kort for dehydroepiandrosteron, er det hyppigste hormon, der produceres af binyrerne. DHEA konverteres til testosteron hos mænd og østrogen hos kvinder. Produktionen af ​​DHEA toppe i dine tidlige 20’ere, hvorefter den begynder at falde med cirka 10 procent hvert årti. Nedgangen i DHEA er forbundet med aldersrelaterede sygdomsprocesser som hjertesygdom og knogletab. DHEA siges at være effektiv til at forbedre og forebygge mange aldersrelaterede sundhedsproblemer, og det bruges derfor ofte som en anti-agingbehandling. Mænd, der tager DHEA-indeholdende kosttilskud, kan se betydelige fordele. Rådfør dig med din læge, før du påbegynder en DHEA-behandling.

Kardiovaskulær sundhed

DHEA reducerer risikoen for hjertesygdomme hos mænd, hjælper med vægttab, reducerer inflammation og øger stofskiftet. Ifølge en undersøgelse fra 2003, der blev offentliggjort i “Journal of the Medical Association of Thailand”, syntes det at være en af ​​de vigtigste måder, hvorpå risikoen for hjertesygdomme blev reduceret, at nedsætte inflammation i kroppen. DHEA er blevet rapporteret at sænke lipoprotein med høj densitet, ofte omtalt som “godt kolesterol”. Overhold nøje niveauerne, når du tager DHEA som supplement.

Bonesundhed

Osteopeni eller nedsat knogletæthed øger oddsets odds. Hvis tætheden fortsætter med at mindske og brud begynder at forekomme, diagnostiseres osteoporose. Hos osteoporose patienter forekommer knoglefrakturer ofte på kritiske steder som hofte og ryg og kan være svækkende. I en undersøgelse fra 2003 i “Calcified Tissue International” blev DHEA rapporteret at forbedre den samlede rygtæthed hos mænd. Det er også blevet rapporteret at beskytte knoglemineraldensitet hos kvinder.

Seksuel funktion

Erektil dysfunktion kan være et løbende problem, der påvirker livskvaliteten negativt. Som du alder, nedsættes testosteronniveauet, hvilket negativt påvirker libido og forårsager problemer med erektioner. DHEA er en forløber for testosteron, og undersøgelser har vist, at det er nyttigt at hæve testosteronniveauet, øge køndriften og hjælpe med erektil dysfunktion. Ifølge Nutrasanus.com blev deltagerne i 50 mg DHEA taget i seks måneder i en dobbeltblind undersøgelse som præsenteret for en potentiel behandling af erektil dysfunktion ved brug af DHEA. Resultaterne viste, at supplere med DHEA forbedrede erektil dysfunktion.

Reduktion af kropsfedt

DHEA kan også være med til at reducere dit kropsfedt og øge din magert kropsmasse. Da DHEA kan øge testosteronniveauerne, der er kritiske for udviklingen af ​​muskelvæv, kan du mærke en forbedring af din magert kropsmasse. Ifølge Nutrasanus.com har undersøgelser vist DHEA at sænke den samlede kropsfedtmasse. KCweb.com tilføjer, at DHEA kan hjælpe kroppen med at forbrænde kalorier for energi frem for at opbevare dem som fedt ved at blokere et enzym ved navn G6PD. Dette enzym er ikke kun vigtigt for produktion af fedtvæv, men fremmer også kræftcellevækst. Ved at blokere dette enzym er du i stand til at reducere dit kropsfedt.