Liste over næringsrige rige fødevarer

Oversigt

Næringsstoffer hjælper med at fremme vækst, give energi og regulere kroppsfunktioner. De arbejder som byggesten til din krop og hjælper med til et godt helbred. University of Maryland Medical Center siger, at kroppen kræver mere end 45 næringsstoffer til at fungere. Mange af de vigtigste næringsstoffer, din krop afhænger af, kommer fra de fødevarer, du spiser, fordi din krop ikke kan producere dem alle. De vigtigste næringsstoffer, der findes i fødevarer, omfatter kulhydrater, proteiner, fedtstoffer, vitaminer, mineraler og vand. At spise næringsrige fødevarer vil hjælpe med at nære din krop og hjælpe dig med at opnå de næringsstoffer, du har brug for.

bælgplanter

Blandt de mest næringsrige og alsidige fødevarer tilbyder bælgplanter mange fordele for din krop. Legumes indeholder sådanne fødevarer som linser, ærter og bønner. Denne klasse af grøntsager vokser fra planter med bælg, der opdeler og producerer kødfulde frø. Legumes indeholder rige kilder til næringsstoffer, herunder lavglykæmisk indeks kulhydrater, essentielle fedtsyrer, folat, magnesium, kalium, fiber, flavonoider og phytosteroler, blandt andre vigtige næringsstoffer. Linus Pauling Institute siger, at bælgfrugter også giver en næringsdigt kilde til protein, der kan erstatte diætproteiner, der ofte indeholder højt mættede fedtstoffer.

Hele Korn

Hele korn giver mange af de næringsstoffer, din krop har brug for. Eksempler på fuldkorn omfatter havregryn, majs, brun ris, teff og skrogbyg. De indeholder naturligt forekommende næringsstoffer og vigtige dele af kornfrø. Hele korn er en god kilde til B-vitaminer, kostfiber, jern, magnesium og selen. Mange undersøgelser har vist, at spise helkorn i stedet for raffinerede korn nedsætter risikoen for sygdom. Harvard School of Public Health siger, at hele korn kan hjælpe med vægtstyring og reducere risikoen for hjerte-kar-sygdom, højt blodtryk og diabetes. Med mange sorter for at tilfredsstille individuelle præferencer er hele korn både næringsrige og lækre.

bær

Ofte kaldes en superfrugt for deres ernæringsmæssige fordele, bær er et kraftværk af antioxidanter og næringsstoffer. Centrene for sygdomsbekæmpelse og forebyggelse siger, at bær har oprindelse i både Europa og USA. Disse lyse og levende farvede frugter kommer i mange sorter og teksturer. Berry sorter omfatter currants, acai bær, hindbær, blåbær, vilde blåbær og jordbær. De har en overflod af vitaminer, mineraler, kostfiber og phytochemicals, som hjælper med at beskytte mod sygdom. Nogle af de rigeste næringsstoffer, der findes i bær, omfatter C-vitamin, kalium og fiber. De fleste bær sorter har lave kalorier og spænder fra tærte til sød i smag.