Liste over bløde fødevarer tilladt efter operationen

Oversigt

Nu hvor din succesfulde operation er færdig, kan du undre dig over hvad du kan spise. Fremgangen af ​​indtag, fra intet til almindelig mad igen, er ret ligetil. Hvis du har kirurgi på hospital eller indlæggelse, er din sygeplejerske og læge ansvarlig for at fremme din kost. Hvis operationen er på ambulant basis, er det godt at være forberedt med de passende postkirurgiske fødevarer i dit hjem.

Ikke-tygget mad

Efter operationen begynder du sikkert med en klar flydende kost og fremskridt til bløde fødevarer. Bløde fødevarer anses generelt for dem, der kan sluges uden at blive tygget. Sherbet, puddinger, bløde æg og overcooked pasta er betragtes som bløde fødevarer. Det anbefales at starte med en klar blød mad, såsom gelatine, og udvikle sig til en uigennemsigtig blød mad som sherbet. Normalt vil din krop underrette dig, hvis din appetit bevæger sig for hurtigt. Hvis du bliver kvalme eller opblussen med gas, kan din krop have brug for mere tid, før du går videre med kosten. En mere overvejelse, når man vælger en blød mad, er fedtindhold. Ifølge National Institutes of Health, selvom de kan betragtes som bløde, bør fødevarer med højt fedtindhold undgås, fordi de kan forårsage smertefuld opblødning og gas.

Rydde bløde fødevarer

Den bløde mad kost kan brydes i mange forskellige typer, herunder klar blød, mekanisk blød og fortykket blød. En klar blød kost indeholder noget, du kan se igennem, men du behøver ikke at tygge. Gelatine og fortykkede bouillon er eksempler på klare bløde fødevarer. Disse genstande er let fordøjet og bestået, hvilket ikke forårsager unødvendig post-kirurgisk ubehag. Klare bløde fødevarer har en anden fordel at have lavt fedtindhold, så de ikke stimulerer overskydende gasproduktion i tarmene eller udløser kvalme. Hvis din læge har ryddet diætprogression, vil det næste trin være en mekanisk blød kost.

Mekaniske bløde fødevarer

Listen over mekaniske bløde fødevarer begrænses kun af din fantasi. National Institutes of Health tilbyder måltider forslag og mad ideer, men den eneste sæt regel er, at fødevarer i denne gruppe ikke kræver tygning. Nogle nemme at forberede mekaniske bløde fødevarer omfatter is, sherbets og milkshakes. En blended frugt smoothie er en fremragende kilde til vitaminer og kan have proteinpulver tilsat til ekstra ernæringsværdi. Almindelig kødfri stews og blødkogte grøntsager er også tilladt. Hvis disse tolereres godt, kan du få kreative og spise ømme pasta, mælkrille, lige røræg.