Liste over antiinflammatoriske lægemidler

Ibuprofen

Antiinflammatoriske lægemidler, også kaldet ikke-steroide antiinflammatoriske midler eller NSAID’er, omfatter almindelige over-the-counter medicin, såsom aspirin og receptpligtige lægemidler, såsom celecoxib (kendt under handelsnavnet Celebrex). NSAID’er reducerer smerten og betændelsen i forbindelse med arthritis, menstruationskræfter, hovedpine og muskelsmerter ved at skabe et skjold mod COX-1 og COX-2 enzymer, der forårsager betændelse.

Celecoxib

Ibuprofen, et generisk navn, bruges af millioner af mennesker hver dag. Handelsnavne for ibuprofen omfatter Motrin og Tab-Profen. Receptstyrke ibuprofen kombineret med oxycodon markedsføres som Combunox. Ibuprofen kombineret med hydrocodon er markedsført som Vicoprofen. Mens læger nogle gange anbefaler over-the-counter ibuprofen brug er at lindre betændelse forårsaget af arthritis og andre kroniske tilstande, receptpligtig brug er designet til kortvarig brug af under 10 dage, ifølge U.S. Federal Drug Administration.

Aspirin

Celebrex, en COX-2 hæmmer, er handelsnavnet for det generiske antiinflammatoriske lægemiddel celecoxib. FDA anbefaler, at disse lægemidler kun anvendes i den laveste dosis muligt og i den korteste tid, der er behov for på grund af øget risiko for blødning og kardiovaskulære problemer. Emballagen kræver nu en obligatorisk advarsel for disse forhold. Agenturet definerer en lav dosis som 200 mg pr. Dag for alle patienter.

indomethacin

Aspirin, der sælges under populære varemærker som Bufferin og Bayer, er kategoriseret som et NSAID, men ifølge FDA har ikke mange af de almindelige bivirkninger, herunder slagtilfælde og hjerteanfald. Faktisk reducerer aspirin risikoen for begge disse tilstande. Aspirin øger chancen for intern blødning hos nogle mennesker og bør ikke tages af mennesker under 20 år på grund af risikoen for Reye’s syndrom, en sjælden men dødelig sygdom.

Diclofenac

Indocin, Indo-lemmon og Indomethagan er varemærkede lægemidler, der indbefatter det generiske lægemiddel indomethacin. Undersøgelser på Middlesbrough General Hospital i England viste, at indomethacin var effektiv som natmedicin til patienter med reumatoid arthritis. Personer med aspirinallergi, hypertension, dehydrering eller en historie med gastrointestinale sygdomme bør undgå at bruge disse lægemidler, ifølge University of Maryland Medical Center. Disse lægemidler bør ikke gives til de ældre, fordi der er rapporteret øget risiko for blødning relateret til sår.

Både Cataflam og Voltaren indbefatter det generiske lægemiddeldiclofenac. Arthrotec kombinerer både misoprostol og diclofenac. British Medical Journal rapporterede om en undersøgelse fra 2005 foretaget af medicinske forskere Julia Hippisley-Cox og Carol Coupland, der fandt en 55 procent stigning i antallet af hjerteanfald hos patienter med nylig brug af diclofenac (Cataflam) over modparter, der ikke havde brugt NSAID’er I de foregående tre år. Undersøgelsen konkluderede: “… der kan være nok bekymringer for at berettige en ny vurdering af hjerte-og karsikkerhed hos alle NSAID’er.”