Hvordan påvirker alkohol reproduktionssystemet?

Hanner

Ifølge Montana State University kan alkohol påvirke det mandlige reproduktive system ved at forårsage reduceret testosteronniveau. Langvarig brug kan også få testiklerne til at krympe, hvilket kan resultere i infertilitet, impotens og sekundære seksuelle egenskaber, som reduceres. Eksempler på sidstnævnte er brystforstørrelse, reduceret bryst og ansigtshår og et skift i fedtfordeling til hofteområdet fra maven. Alkohol påvirker også hvordan hormoner frigives fra hypofysen og hypothalamuskirtlerne, hvilket kan forårsage problemer for mænds reproduktive og seksuelle funktioner.

Hunnerne

Kronisk drik kan forårsage en række problemer i det kvindelige reproduktive system. West Virginia University konstaterer, at unormale menstruationscyklusser og manglende ægløsning er to af de vigtigste virkninger alkohol har på kvinder. Andre indbefatter en øget risiko for spontan abort og tidlig overgangsalder; brystkræft er højere hos kvinder, der bruger alkohol. Både mænd og kvinder har større risiko for at indgå en sygdomstilstand under alkoholens indflydelse, da nedsatte hæmninger fra alkoholforbrug ofte fører til ubeskyttede afslappede seksuelle møder.

Fetal Alkoholsyndrom

Ifølge Mayo Clinic er op til 40 tusind babyer født i USA hvert år med alkoholrelaterede skader. I løbet af første trimester kan en kvinde være uvidende om, at hun har opfattet, og fosterskader kan forekomme under de vigtigste udviklingsstadier. Hvis en kvinde bruger alkohol i graviditetens første trimester, risikerer hun forringelse af fosterets hjerte og andre organer, centralnervesystemet og ansigtsegenskaberne hos fosteret. Fortsat forbrug af alkohol kan påvirke fostrets hjerne i et hvilket som helst stadium af graviditeten.