Hvordan bliver en surrogatmor gravid?

Ægget

Medmindre en surrogatmor agter at bruge sit eget æg (og dermed være biologisk relateret til barnet), kan graviditet kun ske ved in vitro befrugtning eller IVF. Det første skridt i processen: skabe og hente ægget. Dette involverer typisk stimulering af æggestokkene i det fremtidige barns mor (ikke surrogatmoren) ved hjælp af en eller anden type fertilitetslægemiddel. På denne måde producerer kvindens æggestokke et antal æg, som en læge derefter vil hente under en kirurgisk procedure kendt som transvaginal ultralydsaspiration. Fremgangsmåden er enkel: lægen fjerner æggene fra æggestokken ved hjælp af en nåleagtig sugemekanisme. Ægene placeres derefter omhyggeligt i en inkubator.

Sædcellerne

Faderen er derefter forpligtet til at give lægerne en vis mængde af hans sæd. Sperma er adskilt fra sæden og derefter anbragt i inkubatoren med æg fra moderen. Det tager typisk kun et par timer for befrugtning at forekomme. De befrugtede æg ses generelt i nogle dage – måske to eller tre – inden næste trin i processen finder sted: overførsel til surrogatmoren.

Overførslen

Det embryo eller embryoner, der er resultatet af befrugtningen, placeres derefter i en dråbe væske – der giver stor pude – så suges forsigtigt ind i et sprøjterør. Røret indsættes i surrogatmorens vagina og helt ind i surrogatets livmoder. Den surrogat forbliver derefter i en hvilestatus i flere timer, hvilket gør det muligt for embryoet at bosætte sig i sit nye hjem så let som muligt. Målet: at embryoet fastgør sig fast til livmodervæggen (kaldet implantation). Hvis dette sker, kan surrogatmoren officielt mærkes gravid.