Humane parvovirus symptomer

Oversigt

Mens parvovirus kan inficere alle mennesker, påvirker det især unge børn, noterer Mayo Clinic. Mayo Clinic fortsætter med at rapportere, at parvovirus ofte kaldes slapped-cheek disease. Dette skyldes, at udslæt, der opstår med parvovirusinfektionen, er karakteristisk og typisk fremstår som lys rød på barnets overflade. For børn er parvoviruset ikke typisk seriøst og vil passere. Infektionen kan have mere alvorlige virkninger for ufødte babyer, når deres gravide mødre er inficerede. Det kan også være et problem for mennesker med immunsystemet problemer og anæmi.

Ansigtsudslæt

Som tidligere nævnt kaldes parvovirusinfektionen også slapped-cheek-sygdom, fordi det mest oplagte tegn på det er et lyst rødt udslæt, der vises, normalt på kinderne. Dette symptom fremkommer imidlertid generelt efter tidligere symptomer. Eksperterne rapporterer, at dette udslæt typisk signalerer den endelige fase af infektionen. Det kan også spredes fra ansigt til andre dele af kroppen. For eksempel kan det forekomme på din balder, lår, torso og arme. På disse områder kan udslætene se lidt anderledes ud – det kan hæves over resten af ​​huden. Det kan også være lyserødt, snarere end rødt, og synes blonderlignende. På alle områder vil udslæt generelt forårsage kløe.

Influenzalignende symptomer

Fordi parvovirus er et virus som influenzavirus, kan det producere lignende symptomer. For eksempel kan du opleve ømhed i halsen, og du kan få hovedpine. Der kan være en fejlagtig feber med parvoviruset, og du kan have maveproblemer. Den mest almindelige af disse typer af symptomer er en voldsom mave, der kan føle sig kølig og kvalm. Træthed og kropslig svaghed er andre almindelige symptomer på parvovirus hos mange børn. Det kan få dem til at føle, at de har spillet hårdt hele dagen, selv når de hviler fra sygdommen. Disse er alle tidlige symptomer på infektionen.

Voksen Symptomer

Når voksne bliver smittet med parvoviruset, kan de have forskellige typer symptomer end de, der normalt er forbundet med sygdommen hos børn. Eksempelvis forekommer udslætet ikke typisk hos voksne, heller ikke de influenzalignende symptomer. I stedet voksne har tendens til at føle ømhed i deres led, primært i anklerne, knæ, håndled og hænder. Symptomerne kan også vare så længe som et par uger. Mayo Clinic anbefaler at søge lægehjælp til kvinder, der er gravide, for børn og voksne, der har nedsat immunforsvar og for personer med seglcelleanæmi.