Hjem retsmidler til fjernelse af urin lugt

Oversigt

Urin lugt, enten fra en frisk ulykke eller en dvælende plet, kan udfordre selv de mest flittige husholdere. Husdyr- eller barnulykker kan forekomme på alt fra tæppe til sengetøj eller tøj. Hjem retsmidler til at kontrollere urin lugt bør være din første forsvarslinje i behandling af dufte. Mange er så effektive, at du ikke behøver at betale for dyrere produkter eller tjenester. Husk, at selv naturlige produkter som eddike kan udløse allergiske reaktioner hos nogle mennesker, fortsæt med forsigtighed.

Eddike, sæbe og vand

For at eliminere urin lugt fra linoleum gulve, begynde med at absorbere pletten med en mop eller papirhåndklæder fugtet med sæbevand, rådgiver Ohio State University & College of Veterinary Medicine. Skyl med rent vand. Tør stedet af det oprindelige rod med en svamp dæmpet med hvid eddike, og lad den lufttørre. For at holde urin lugt ud af trægulve, blut op enhver vådhed fra ulykken, så svamp med køligt vand og genudvælg. Svamp på hvid eddike eller et produkt som Lysol eller Pine-Sol, så brug hurtigt en vandvædet svamp og blæk op eddike eller renere. Bare tør.

Eddike og vaskemiddel

For at behandle urinblødt tøj skal du først køre dem gennem vaskemaskinen med koldt vand, med 1 kop hvid eddike og ingen vaskemiddel. Kør derefter lasten igen, denne gang ved brug af den sædvanlige mængde vaskeopvaskemiddel og hvilken temperatur farven kræver. Denne metode hjælper med at fjerne urin lugt fra tøj.

Papir håndklæder, parabol sæbe og Club soda

Selvom du planlægger at bruge en enzymatisk rengøringsmiddel på dit gulvtæppe, skal du få området så rent som muligt først, Ohio State’s veterinary college rådgiver. Hvis ulykken er frisk, skal du begynde med at lægge papirhåndklæder over rodet og derefter dække med et gammelt terrycloth håndklæde. Stå på lagene for at veje det ned. Fjern papirhåndklæderne og test for tørhed. Hvis området stadig virker fugtigt, gentag processen med nye papirhåndklæder, indtil du har fjernet så meget af urinen som muligt. Sug området med et par dråber af parabol såpe blandet med varmt vand, og lad stå flere timer. Blot med flere papirhåndklæder, skyll med en fugtig svamp og hæld club sodavand på gulvtæppet. Blot med en ren svamp eller papirhåndklæder, og sæt et sidste lag papirhåndklæder oven på området. Sæt noget tungt oven på papirhåndklæderne, og lad dem være natten over. Fjern den næste dag. Hvis lugt fortsætter, gå videre til den enzymatiske rengøringsmiddel.

Listerine

Ifølge University of Kentucky Co-operative Extension Service kan Listerine mundvasket gøre en effektiv lugtbekæmpelsesforanstaltning for gamle eller nye urinpletter. Douche løsning er en anden badeværelse-kabinet armatur, der kan hjælpe. Stænk enten væske over problemområdet og blød tør.

Tilsæt 2 spsk. Af citronella æterisk olie til en halv kop gnidningsalkohol, bland derefter med en gallon varmt vand, foreslår Kentucky udvidelse service. Citronellaolie er tilgængelig hos sundhedsforretninger og nogle apoteker. Mop eller tørre ned problemområdet med citronellaformlen, men test et lille skjult område først for at udelukke misfarvning eller skade fra blandingen.

Før du ringer til de professionelle tæpperensere, skal du overveje at gå til en husdyrforretning for enzymatisk rengøringsmiddel. Det kan ikke være noget, du har i dit spisekammer, men måske skal det være. Ohio State Veterinary Program noterer sig en række enzymatiske rengøringsmidler, der er gearet til forskellige overflader. Disse rengøringsmidler kan være særligt nyttige med trægulve eller tæpper, kollegiet notater. Hver kommer med specifikke instruktioner; sørg for at følge dem omhyggeligt.

Citronella Olie og gnidningsalkohol

Enzymatic Cleaner