Liste over høje phenol fødevarer

Oversigt

Udtrykket phenol henviser til en stor gruppe af kemiske forbindelser, der findes i planter. Disse kemikalier udgør de aktive stoffer i mange planter og er ansvarlige for at styre aktiviteten af ​​en række enzymer og cellereceptorer, hvilket beskytter planten mod bakterielle og svampeinfektioner og skade på UV-stråling. Phenoler, der har sådanne beskyttende egenskaber og høje antioxidantprofiler, har fået opmærksomheden fra forskere og dem, der søger god sundhed. På den anden side, hvis du er blevet bedt om at holde sig væk fra højfenol fødevarer, er disse fødevarer, du bør undgå.

Frugt

Frugtgruppen består af en række phenolholdige fødevarer. At vælge frugter, der indeholder det højeste niveau af phenoler, sigter mod bærfamilien. Andre frugter at nå frem til er citrusfrugter, æbler, ferskner, abrikoser, blommer, pærer, druer og kirsebær. Når du vælger frugter baseret på phenolindhold, skal du holde dette tip i tankerne: Jo mørkere frugt, desto større er phenolindholdet. Ved at spise frø og skind, kan du opnå det højeste antal phenoler, der giver planteføde.

Grøntsager

Den vegetabilske fødevaregruppe indeholder også en række fødevarer med højt indhold af phenol, med det højeste indhold, der findes i den gule løg. Derudover tilbyder artiskokker, kartofler, rabarber, rødkål, krøllet kale, porrer, cherrytomater, selleri og broccoli et godt udbud af phenoler.

Korn

Lag pantryhylderne med følgende korn, idet man tager højde for den faldende phenolindholdsorden: henholdsvis boghvede, rug, havre, byg, majs, hvede og ris. Fælles fødevarer indeholdende disse korn omfatter brød, havregryn, tortillas, pasta og korn.

bælgplanter

Fyld indkøbskurver med en række ærter og bønner i form af dåse eller tørrede bønner eller spreads, med sojabønner, der har den største mængde phenoler. Tilsæt bønner og ærter til supper, salater, dips og andre retter.

Spice tingene op i køkkenet ved at bruge persille og paprika, med persille indeholdende den største mængde phenoler. Ved hjælp af sådanne krydderier er en sikker måde at øge phenolindholdet i enhver fødevare.

Du kan nippe på mange drikkevarer for at øge phenolindtaget. Reach for cider, kaffe, sojamelk, almindelig mælk, kakao, rødvin, sort og grøn te og appelsin og grapefrugtsaft. Fyld din kop med kaffe og grøn te for det højeste phenolindhold. Enhver drik fremstillet af andre kilder af phenoler nævnt vil gøre et godt valg for drikkevarer.

krydderier

drikkevarer