Høj energi fødevarer til atleter

Oversigt

Ud over at forbedre dit næringsindtag og immunsystem er sunde fødevarer værdifulde energikilder. Mens menneskers specifikke energibehov varierer, har atleternes behov en tendens til at løbe højt, ifølge American Dietetic Association. Yderligere livsstilsvaner, der er vigtige for positive energiniveauer, inkluderer at sove tilstrækkeligt, spise passende mængder kalorier og begrænse eller undgå alkohol. For at opnå de bedste resultater, søg specifik vejledning fra en kvalificeret sundhedspersonale, før du foretager betydelige kostvaner.

Hele Korn

Hele korn giver betydelige mængder af fiber og næringsstoffer, såsom B-vitaminer, selen og zink. Som lavglykæmiske fødevarer har fuldkorn en mild indvirkning på dit blodsukker, hvilket er vigtigt for at opretholde positive energiniveauer mellem måltiderne. Forøgelse af dit indtag af kulhydratrige fødevarer, såsom brød, pasta og korn, før atletiske begivenheder kan give mere energi og hjælpe dig med at udføre på et forhøjet niveau. Fordi beriget brød, pasta, korn og snack fødevarer giver få kosttilskud, vælger helkorn oftest. Eksempler på nærende fuldkornsprodukter omfatter 100 procent fuldkornsbrød og kolde korn, fuld hvedepasta, bygssuppe, poppoppet popcorn, langkornet brun ris, vild ris og quinoa.

Sunde fedtstoffer

Sunde fedtkilder, såsom nødder, frø, avocadoer og plantebaserede olier, fremmer positiv hjertesundhed, hjernefunktion og næringsabsorption. Fedtstoffer spiller også en vigtig rolle i energi til lange, lav til moderate intensitetsøvelser og atletisk træning, ifølge American Dietetic Association. Begræns mættede fedtkilder, såsom forarbejdede kød og fede oste, hvilket kan øge risikoen for højt kolesterol og hjertesygdomme. I stedet snack på mandler, valnødder, naturlige trail mix, sesamfrø eller solsikkefrø. Avocados giver et sundt alternativ til mayonnaise og oste på sandwich og burgere. Forbrug fedtfisk, som laks, almindelig tun, helleflynder eller sardiner, for at høste fordele af omega-3 fedtsyrer – sunde fedtstoffer, der kan hjælpe med at lindre ledd eller muskuløs inflammation. Forberedelse af magert kød og andre retter med olivenolie eller rapsolie og topping salater med olivenolie og eddike og nødder eller frø i stedet for fedtholdig dressing eller bacon øger også din sunde fedtindtagelse.

Frugt og grønt

Frugter og grøntsager er primære kilder til antioxidanter, som hjælper din krop med at forsvare sig mod sundhedsmæssige problemer, der kan forstyrre dine energiniveauer og atletisk præstation. Frugter og grøntsager giver hurtigvirkende energi, fordi de fordøjes hurtigere end fuldkorn, men giver endnu flere næringsstoffer end andre “hurtige” kulhydratkilder, såsom slik og sodavand. Derfor anbefaler University of Missouri Extension-programmet at atleter forbruger frugt Og grøntsager i løbet af hver dag i stedet for forarbejdede fødevarer for optimal energi. Frisk frugt og drikkevarer, såsom juice og smoothies, forbedrer dit væskeindtag og kan medvirke til at forhindre energiforringelse i forbindelse med dehydrering. Til bredeste ernæringsmæssige fordele indarbejdes en række forskellige farver og Typer af frugter og grøntsager i dine måltider og snacks rutinemæssigt.