Nyretumor symptomer

Oversigt

En nyretumor er en masse af unormale celler, der dannes i nyrens væv. Dine nyrer er placeret på begge sider af din krop. Nyretumorer kan være kræftfremkaldende eller ikke-cancerøse. Små nyretumorer kan ikke medføre symptomer i starten. Voksende ikke-cancerøse tumorer og kræftformige nyretumorer fører dog til symptomer, der skal diskuteres med en læge.

Blod i urinen

Hvis du har en nyretumor, vil små mængder blod sandsynligvis blive udskilt i din urin. Blod i urinen – et symptom kaldet hæmaturi – kan få din urin til at virke brun eller rustfarven. Hvis du bemærker blod i urinen, skal du kontakte din læge så hurtigt som muligt. Dette symptom er almindeligt hos mennesker med nyrekræft, men blod i urinen kan også indikere et andet medicinsk problem, såsom infektion.

Rygsmerter eller rygsmerter

Hvis du har en nyretumor, kan du opleve mild til svær smerte i ryggen, umiddelbart over stedet for den berørte nyre eller i din side. Smerten er sandsynligvis konstant, hvilket gør det ubehageligt for dig at flytte normalt. Du kan føle dig achy eller smerter kan være skarpe. Rygsmerter og rygsmerter kan spredes til din abdominal region. Hvis dette sker, kan det føre til yderligere symptomer som kvalme eller mavesmerter. Folk med nyrekræft kan også opleve forstoppelse.

Klump eller masse

Tumoren i nyren kan efterhånden vokse stort nok til at føle sig som en klump. Din læge kan muligvis føle en hævet bump, når hun trykker på din side eller på bagsiden. En nyre masse eller klump kan være ømtænkt og vil sandsynligvis stige yderligere i størrelse som tumoren vokser.

Træthed eller vægttab

En nyretumor kan få dig til at være træt. Du kan måske opleve, at du ikke har energi til at deltage i dine sædvanlige aktiviteter, eller at du har brug for hyppige lur gennem hele dagen for at forblive aktiv. Utilsigtet vægttab er et andet symptom på en kræftformet nyretumor. Du kan opleve, at symptomer på lændesmerter og kvalme påvirker din normale appetit negativt, hvilket fører til nedsat fødeforbrug. Nogle mennesker med nyretumorer oplever også vedvarende feber i forbindelse med disse symptomer, hvilket kan føre til en generel følelse af sygdom.

En kvinde med en nyre-tumor kan bemærke overdreven hårvækst, kaldet hirsutisme, på ansigt og krop. En mand kan opleve hævelse i venerne i et af testiklerne. Hud kan påtage sig en bleg tone, der hedder pallor. En reduceret kvalitet af visuel opfattelse hos både mænd og kvinder med nyretumorer er blevet beskrevet.

Andre ændringer