Liste over vesicant kemoterapi

Oversigt

“Core Curriculum of Oncology Nursing” beskriver en vesicant kemoterapi som medicin, der kan forårsage skade på celler og væv, hvis det lækker ind i subkutant væv. Denne lækage kaldes ekstravasation. Ekstravasation af disse lægemidler sker typisk under infusion af kemoterapi, og symptomerne kan finde sted op til 12 timer efter infusion. Smerter, hævelser og overfølsomhedsreaktioner kan forekomme. Omfattende vævsdød kan forekomme. Denne type celledød betragtes som en onkologisk nødsituation.

Antitumor Antibiotika

Bogen “Kræftmedicin” angiver, at antitumorantibiotika kan forårsage den værste vævsskade. Kemoterapi vesicanter i denne gruppe omfatter doxorubicin, daunorubicin, mitomycin, idarubicin, epirubicin og actinomycin. Disse typer af vesicants fortsætter med at forårsage vævsdød måneder efter ekstravasationen opstår. Forhøjelse af arm og kold kompresser er den første behandling for denne type ekstravasation. Steroid injektioner og andre lægemidler kan være nyttige til at forhindre permanent eller omfattende skade.

mechlorethamin

Denne medicin er afledt af kvælstof sennep og er meget giftig. Denne medicin kan forårsage omfattende skade ifølge “Cancer Medicine.” I modsætning til antitumorantibiotika fortsætter mechloethamin ikke med at dræbe væv uger eller måneder efter administration. Hvis ekstravasation forekommer, anbefaler fremstilleren af ​​dette lægemiddel ispakninger og injektioner af isotonisk natriumthiosulfat til det berørte område.

Vinca Alkaloids

Disse kemoterapeutiske midler er plantebaserede og er kendte vesicanter. De gør mindre skade end sennep og antitumor antibiotika, men er stadig potentielt farlige. Vesicants i denne kategori omfatter vinblastin, vinorelbin og vincristin. Anbefalinger til behandling omfatter varme kompresser efter lækage og injektioner af et lægemiddel kaldet hyaluronidase ved synet af lækagen.

Taxaner

Taxaner er en klasse af kemoterapi, der også er plantebaserede. Disse lægemidler omfatter paclitaxel, docetaxel og Abraxane. Taxanlækage behandles også med injektioner af hyaluronidase. Varme kompresser anbefales ikke til taxaner. Nogle læger vil bruge kolde kompresser efter ekstravasationen.

Mange andre kemoterapi stoffer anses som vesicants. Disse omfatter amsacrin, etoposid, streptozocin, oxaliplatin og ifosfamid. Desuden indeholder “Core Curriculum for Oncology Nursing” cisplatin, dacarbazin, mitoxantron og carmustin som vesicants, når de gives i høje doser.

Anden vesicant kemoterapi