Hvordan anvendes brint i kroppen?

Introduktion

Ifølge Los Alamos National Labs er brint det mest rigelige element i universet. Faktisk udgør hydrogen en anslået 90 procent af alle atomer. I de fleste tilfælde, når du hører om brint, er det normalt i forbindelse med ydre rum, militære våben eller brændstofkilder til biler. Men brint er også et afgørende element i den menneskelige krops funktion.

Vand

En af de vigtigste måder, hvorpå hydrogen anvendes i kroppen, er i vand. Vand består af to tredjedele hydrogenatomer. Ifølge Mayo Clinic er vand så vigtigt, at det udgør over 60 procent af din krop. På grund af hydrogen kan cellerne forblive hydreret, toksiner og affald kan fjernes fra kroppen, næringsstoffer kan transporteres til de celler, der har brug for dem, dine led er smurt, og din krops immunsystem er i stand til at Send defensive celler til bekæmpelse af infektionsfremkaldende svampe, bakterier og vira.

Energi

Brint spiller også en afgørende rolle i energiproduktionen i kroppen. For at vores kroppe skal fungere, skal de have energi i form af adenosintrifosfat (ATP). Din krop får energi ved at indtage fødevarer, der er rige på stoffer som kulhydrater. Når først indtaget, bruger kroppen enzymer til at nedbryde din mad til mere basale stoffer som glucose. Disse grunddele deles derefter yderligere ned gennem glycolyse og beta-oxidation, hvilket efterlader din krop med acetyl CoA. Acetyl CoA er så opdelt i hydrogen, ilt og kulstof. Brintionerne transporteres til mitokondrier i cellerne, som derefter bruger brintet til at skabe ATP.

Aging

Ifølge Dr. Patrick Flanagan kan hydrogen også være det manglende link ved at bremse aldringsprocessen. Ældningen af ​​væv i kroppen antages at være forårsaget af stoffer kaldet frie radikaler i kroppen. Inde i mange af vævene i kroppen opbevares (samles) forsyninger af brint. Ifølge Dr. Flanagan beskytter denne brint os mod frie radikaler. Desværre, når vi alder, tørrer disse oplagre op. Dette lader vævet blive udsat for frie radikaler, hvilket fører til vævsskader set ved aldring.