Hjemme retsmidler til barberhud

Teposer

Razor bumps, også kendt som pseudofolliculitis barbae, opstår når barberet hår regrows, krøller rundt og vokser tilbage i huden. Ifølge University of Alabama ved Birmingham Health System forekommer razorbumps oftest hos afroamerikanske mænd og andre, der har tendens til at have krøllede skæg. Krøllet hår øger chancerne for at udvikle barberhud. I de fleste tilfælde vil bumpene gå væk alene efter håret vokser ud. Home remedies kan bidrage til at mindske deres udseende ved at reducere betændelsen omkring barberhud, som frigiver håret fra huden. Hvis hjemmehjælp og tid ikke giver resultater, skal du dog konsultere en hudlæge til videre behandling.

Bagepulver

Billige sort teposer kan hjælpe med at slippe af med barberhud, ifølge Diane Irons i sin bog “Verdens bedste bevarede skønhedshemmeligheder.” Sort te indeholder tanninsyre, som reducerer rødme og betændelse og hjælper med at berolige brænding forårsaget af razorbrænding . Billige teposer indeholder mere tanninsyre og fungerer bedre end dyrere mærker. Fugt en sort tepose i varmt vand, og gnid det over det berørte område i to til tre minutter. Gentag dagligt efter behov.

Essentielle olier

Et gammeldags hjemlig middel til razorbrænde, sodavand, kan også hjælpe med at slippe af med barberhud. I bogen “Ekstraordinære anvendelser til almindelige ting” anbefaler læserens Digest Association, at huden dannes med en bomuldsbold gennemblødt i en opløsning af 1 kop vand og 1 el. Bagepulver til at aflaste barberknolde. Lad blandingen forblive på huden, indtil den er tør, normalt omkring fem minutter, og skyll med koldt vand. Den stikkende og rødme skal forsvinde. Gentag to eller tre gange dagligt efter behov, indtil bumpene falder.

Honning og eddike

Mange æteriske olier har mulighed for at berolige og behandle barberhud og razorbrænde. Myriam Zaoui, forfatter af “The Art of Shaving”, foreslår at anvende lavendel, kamille eller calendula æterisk olie for at slippe af med barberhud. Kendt for deres beroligende og helbredende egenskaber reducerer disse æteriske olier rødme og irritation på hudens overflade. Før du påfører huden, fortyndes seks til otte dråber æterisk olie i 1/4 kop iskoldt vand for at forhindre yderligere irritation. Anvend aldrig ufortyndede æteriske olier direkte på huden.

Kendt for dets antibakterielle egenskaber kan honning også hjælpe med at behandle barberhud, ifølge Michael DeJong i sin bog “Clean Cures.” Til at dække det berørte område let med et lag honning og skyll med koldt vand efter ca. fem minutter . Følg med æblecidereddike, som også reducerer betændelse og afkøler huden. Pat huden tørt efter skylning væk honningen, skyll fuldstyrke eddike på området, og lad det lufttørre. Razor-bump bør aftage kort tid efter denne behandling.