Liste over steroider, der bruges til at behandle vejrtræknings problemer

Oversigt

Mange forskellige lungeproblemer kan skyldes eller forværres af inflammation, hvilket skyldes immunsystemet. Dette gælder især for lungeproblemer relateret til astma eller kronisk obstruktiv lungesygdom. På grund af betændelsens rolle er kortikosteroider ofte brugt til at behandle lunger og åndedrætsbesvær. Kortikosteroider virker ved at hæmme immunsystemet, hvilket forårsager en reduktion af inflammation.

Prednison

Prednison kan købes via en recept under en række forskellige varemærker, herunder Sterapred og Deltasone. Prednison kan tages som en tablet eller kan komme som en inhalationsspray. Prednison-tabletter tages typisk en gang om dagen, mens sprayen kan anvendes flere gange om dagen, fordi den involverer lavere doser prednison.

triamcinolon

Triamcinolon sælges under navnet Artistocort, Azmacort, Kenalog-40 og Tac-3. Når der ordineres for åndedrætsbesvær, er triamcinolon normalt ordineret i aerosolform, så det kan let indåndes. Traimcinolon administreres typisk via en inhalator, som kan kræve en særlig “spacer” for at holde medicinen, hvis det er svært for dig at indånde dybt.

Dexamethason

Dexamethason kaldes også Decadron, Dexamethasone Intensol og Dexpak Taperpak. Dexamethason kommer sædvanligvis i tabletform eller opløses i en væske. Dexamethason er et kraftigt kortikosteroid, så det kan også bruges til at behandle en række andre tilstande. Fordi det er så kraftigt og bliver oralt, hvilket betyder, at det påvirker hele kroppen, kan det også undertrykke immunsystemet, hvilket gør dig mere tilbøjelig til at få en infektion.