Liste over hudplejeprodukter, der indeholder parabener

Oversigt

David Suzuki fundamentet rapporterer, at 75 til 90 procent af kosmetik kan indeholde parabener. Parabener bruges almindeligvis som konserveringsmiddel, og de trænger let ind i huden. Europa-Kommissionen for hormonforstyrrelser opregner parabener som et stof i kategori 1, der viser sig at være en hormonforstyrrende stof. Parabener er også blevet opdaget i brystkræfttumorer, hvilket tyder på et sammenhæng mellem dem og kræft. Parabener går efter følgende navne: Metylparaben, butylparaben, propylparaben, isobutylparaben, ethylparaben, polyparaben og isobutylparaben.

Facial Moisturizers

Parabener tilsættes til ansigts- og kosmetiske fugtighedscreme som et almindeligt konserveringsmiddel. Brugt til fugtgivende ansigtshud, disse fugtighedscreme anvendes af kvinder i alle aldre. Faktisk anbefaler editoren på SkinBio.com, at du bruger facial moisturizers til at bremse fugtetab fra huden. Fugtighedscreme arbejder ved at skabe en uigennemtrængelig barriere på ansigtet, der giver huden en plump og fuld udseende. Dr. Alan Rockoff, en bestyret certificeret hudlæge i Boston, foreslår at bruge vaseline som fugtighedscreme til følsom hud.

Anti-aging cremer

Anti-aging cremer bruges til at minimere rynker og fastne ansigtshuden. Food and Drug Association klassificerer anti-aging cremer som kosmetik, og kontrollerer ikke disse produkter for effektivitet. Parabener er ofte på listen over ingredienser til anti-aging cremer, da de er et almindeligt kosmetisk konserveringsmiddel. Anti-aging cremer bruges typisk en eller to gange om dagen og kan forårsage bivirkninger som udslæt, hudirritation eller rødme.

Fonde

Stiftelser bruges på ansigtet til at maskere pletter og for at få ansigtet til at virke glat i tekstur og farve. Flydende og pulverfundamenter indeholder ofte en eller flere typer parabener som konserveringsmidler for at give produktet længere holdbarhed. Nogle nyere fundamenter på markedet, specielt mineralbaserede fonde, fremstilles som parabenfrie. Stiftelsesformuleringer omfatter: en flydende form, en løs pulverform og en kompakt pulverform.

Fragranced Products

Ikke almindeligt kendt af forbrugere, parfumer indeholder ofte også parabener. Producenter er ikke forpligtet til at mærke ingredienserne i en duft, da duftopskrifter betragtes som handelshemmeligheder. Etiketter skal indeholde ordet “duft”, men ikke detaljerne om, hvad den duft indeholder.